Satisfacció a ERC per tornar a l'Ajuntament «amb més força que mai»

La formació ha aconseguit quatre regidors | El cap de llista, Juli Fernàndez, obre la porta a aliances amb totes les formacions excepte PSC, PP i Ciutadans

Norma Vidal
25 de maig del 2015
Actualitzat a la 1:54h
L'equip de Juli Fernàndez celebrant els 4 regidors davant de l'Ajuntament
L'equip de Juli Fernàndez celebrant els 4 regidors davant de l'Ajuntament | Juanma Peláez

L'equip de Juli Fernàndez celebrant els 4 regidors davant de l'Ajuntament. Foto: Juanma Peláez

ERC ha viscut aquest diumenge una de les nits més dolces dels darrers anys. La formació que lidera Juli Fernàndez ha aconseguit quatre regidors - no en tenia cap - i s'ha situat com la tercera força al consistori. Els membres del partit han seguit el recompte de vots al local de la República, on s'ha desfermat l'eufòria quan s'ha conegut que assolien el quart regidor. Després de la festa s'han desplaçat en processó fins l'Ajuntament de Sabadell on els ha rebut l'alcalde, Joan Carles Sánchez (PSC) i s'han trobat amb altres regidors que no formen part de la branca de Josep Ayuso com Quim Carné o Marta Farrés. 

"Tornem a l'Ajuntament amb més força que mai i amb els millors resultats de la història de Sabadell", ha assegurat Fernàndez que ha dit que se senten "satisfets i contents de poder col·laborar en el proper govern de la ciutat". Així mateix ha indicat que treballaran perquè Sabadell compti amb un govern "estable, sòlid i honest" que prioritzi el bé comú i les persones. 

Amb tot, ha dit que és conscient que per assolir aquest govern caldrà forjar aliances amb altres forces polítiques, i ha reiterat que està disposat a pactar amb tots aquells que comparteixin les seves mateixes prioritats. "Això exclou el PSC perquè està inhabilitat per governar i el PP i Ciutadans", per la qüestió nacional, ha recordat.

Tot i que no ha volgut entrar a valorar els resultats, si que ha considerat que hi ha hagut un vot de "càstig" pel PSC i que la ciutadania ha expressat la seva voluntat de canvi. A més, ha remarcat que les forces partidàries de la independència de Catalunya (ERC, la Crida i CiU), han sumat més de 32.000 vots. "Som l'avantguarda de l'independentisme metropolità", ha indicat.