​Arxiven la causa contra Josep Ayuso per presumptes irregularitats urbanístiques a Ca n'Alzina

El jutge no veu indicis de delicte després d'analitzar un informe de l'àrea ambiental dels Mossos d'Esquadra i un altre de la Fiscalia

Josep Ayuso, aquest migdia davant dels Jutjats de Sabadell
Josep Ayuso, aquest migdia davant dels Jutjats de Sabadell | Albert Segura
Redacció
09 de novembre del 2017
Actualitzat el 10 de novembre a les 12:59h
El jutjat d'instrucció número 4 de Sabadell ha arxivat la investigació contra el portaveu del PSC de la ciutat, Josep Ayuso, sobre les irregularitats urbanístiques comeses a la finca de Ca n’Alzina de la localitat. Així mateix ha aixecat les imputacions sobre altres investigats en el marc de les diligencies prèvies iniciades com a conseqüència d'una denuncia presentada l'any 2014 per l'Entesa per Sabadell.

El magistrat responsable del cas no veu indicis de delicte després d'analitzar un informe de l'àrea ambiental dels Mossos d'Esquadra i un altre de la Fiscalia. La resolució judicial acorda l'arxiu de les actuacions respecte Josep Ayuso ja que entén que "no existeixen indicis per continuar amb la imputació" del mateix i perquè la jutgessa "es mostra d'acord amb el manifestat a la declaració judicial" per part del portaveu del Grup Municipal Socialista el mes de març de 2016.

La titular del jutjat no veu indicis de delicte després d'analitzar un informe de l'àrea ambiental dels Mossos d'Esquadra i un altre de la Fiscalia. "Tal com vaig dir des del primer moment, aquesta era una denúncia política, que responia a ànsies i propòsits personals. No hi havia cap fonament jurídic. Ara ja només ho dic jo, ho diu una resolució judicial", ha valorat Ayuso.

Ayuso demana coherència i rectificacions

"Aquells que van denunciar sense fonament, aquells que van mantenir una acusació sabent que no era veritat ara han de donar la cara i haurien de demanar disculpes per tot el dany personal que han causat per la seva mala fe personal i política", ha dit Ayuso. 

En aquest sentit ha considerat que "qui ara és l'alcalde de Sabadell i qui és la cap d'alcaldia de Sabadell - tots dos antics regidors d'Entesa per Sabadell - haurien "d'assumir responsabilitats davant la resolució judicial que exculpa a gran part de les persones a les que van assenyalar i van acusar injustament de cometre greus delictes". 

Josep Ayuso ha remarcat que "un alcalde que ara demana justícia a tort i a dret, ha de ser coherent i respectar les decisions de la justícia i per això hauria de ser valent i rectificar, disculpar-se i esmenar tots els danys i perjudicis a nivell personal i polític que ha causat la seva actuació".