L'Ajuntament de Sabadell gira la pancarta dels presos polítics de la façana

També han retirat els llaços grocs de totes les dependències municipals tot i que la Junta Electoral no ha respost als seus requeriments | Asseguren que restituiran tots els elements passades les eleccions

La pancarta dels presos polítics a Sabadell, girada
La pancarta dels presos polítics a Sabadell, girada | NacióSabadell / Cedida
20 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:01h
L'Ajuntament de Sabadell ha decidit girar la pancarta que demana la llibertat per als presos polítics i retirar els llaços grocs de tots els edificis municipals. Ho fan amb caràcter preventiu, donat que tot i que la la Junta Electoral de Zona els va ordenar que els retiressin i encara no ha donat resposta als tres requeriments que el consistori va fer.

La decisió de la Junta Electoral ordenava retirar diferents símbols dels edificis municipals en considerar-los partidistes després que els grups municipals de Ciutadans i PP van denunciar els fets. Per això, la Junta al·legava que banderes, llaços i pancartes es poden identificar amb alguna de les candidatures que es presenten a les eleccions del 21 de desembre. Concretament, esmenta l’edifici consistorial, l’Ateneu, el Centre Cívic de Torre-romeu i la Torre de l’Aigua.
 
L'Ajuntament, però, va presentar tres recursos en què sol·licitava que es revoqués l’acord de la Junta Electoral, argumentant que no especifica quins són els símbols que s’han de retirar. A més, afegia que ara mateix a la façana de l’Ajuntament hi ha penjades tres pancartes amb tres lemes diferents, com també s’exhibeix, en una finestra, el símbol d’un partit polític concret, Ciutadans.
 
Avui, i davant del silenci de la Junta Electoral, s'ha optat per retirar els llaços de tots els edificis municipals però no la pancarta de la balconada de l'Ajuntament, que senzillament s'ha girat. Romandrà així durant tot el dia d'avui i demà, dia de les eleccions al Parlament, amb l'objectiu de restituir pancarta i llaços divendres.
 

Pancarta en defensa de la llibertat dels presos polítics a Sabadell, a mitjans de novembre. Foto: Albert Segura