Gràcia rep amb prudència la negativa municipal a construir un tanatori i avisen amb «accions legals»

Un centenar de persones tonar a tallar la Rambla Ibèria com a protesta

Els manifestants tallant la Rambla Ibèria
Els manifestants tallant la Rambla Ibèria | Albert Hernàndez
Redacció
11 d'abril del 2018
Actualitzat el 12 d'abril a les 0:27h
La negativa de l'Ajuntament de Sabadell a la sol·licitud de construcció d'un tanatori a la Rambla Ibèria ha estat acollida amb prudència, però a la vegada amb felicitat entre els veïns de Gràcia. "Frena l'entrada el projecte de Mémora, però no és definitiu", ha manifestat el vocal de la plataforma Tanatori No, Fabià Miró, encara que ha avisat que no es descarten "accions legals". 

Miró ha augurat que aquesta decisió municipal "no aturarà" l'empresa, malgrat les "dificultats" que se'ls planteja com ara, ha continuat l'explicació, "si ha de complir el pla urbanístic, haurà de reduir un 30% l'espai". 

El membre del col·lectiu ha afirmat que hi ha "molts arguments" per evitar la seva construcció en aquest punt de la ciutat: "N'hi ha a nivell de ciutat, de districte i de barri". En tots, hi posa de relleu la transformació que experimentarà l'entorn, amb el soterrament de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), unint els barris de Can Feu i Gràcia, i l'actuació sobre el castell de Can Feu, després que el consistori l'hagi expropiat.
 

Els veïns al seu pas davant l'edifici on asseguren anirà el tanatori Foto: Albert Hernàndez


A més, ha afegit, "és contradictori, però serà una zona viva i un tanatori no hi té cabuda" i ha determinat les limitacions que suposarà pel seu voltant l'arribada d'aquest servei. 

A més, ha apuntat, "la dificultat d'aparcament" que comportarà la seva arribada al barri. Miró ha repassat el mapa sabadellenc i ha suggerit altres zones com l'àrea del cementiri i Sant Pau de Riu-sec. Amb tot, ha avisat que "si és necessari, tenim la intenció d'emprendre accions legals i treballar tots els camins polítics que calgui perquè això no arribi a ser possible".
 

Les reivindicacions estan per tot arreu al barri Foto: Albert Hernàndez

Els manifestants arribant a l'altura de la carretera de Terrassa Foto: Albert Hernàndez

Algunes de les pancartes que han dut els manifestants Foto: Albert Hernàndez


Nova manifestació

Aquest dimecres al vespre un centenar de veïns han tallat la Rambla Ibèria, des de l'altura de la Plaça del Mil·lenari i fins a la cruïlla amb la carretera de Terrassa. La comitiva ha desfilat per aquesta artèria de la ciutat durant aproximadament una hora. 

Miró ha afirmat que aquestes mobilitzacions continuaran, "perquè volem seguir donant visibilitat" aquesta possible instal·lació d'un servei funerari.