El PP veu un error plantejar canviar el nom de plaça d'Espanya pel d'1 d'Octubre

Acusen CiU de voler fer gran la bretxa social que separa la societat catalana

Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:52h
El Partit Popular de Sabadell es planta davant la possibilitat que la ciutat canviï el nom de la plaça d’Espanya pel d’1 d’Octubre. Surten al pas davant la moció que el grup municipal de Convergència i Unió (CiU) presentarà al ple d’aquest dijous, i on no compta, ara per ara, de la garantia de prosperar, donat que no disposa de la majoria necessària.

Els populars consideren que CiU està “obstinat” en “fer més gran la bretxa i  en aprofundir la ferida” que diu que el procés ha obert en la societat catalana. “Voler reivindicar la ideologia d'una part de la societat trepitjant i ferint els sentiments de l'altra banda, no creiem que sigui el camí a seguir per solucionar el conflicte social en el qual estem immersos”, apunta el portaveu local, Esteban Gesa.

En aquest sentit, Gesa destaca que precisament la plaça en qüestió es troba en una zona on hi ha molta bandera espanyola: “Només hauria de passejar-se per la Plaça d'Espanya i carrers de Ca n'Oriac, mirar els seus balcons i escoltar als seus veïns, per saber que aquesta mesura no serà acollida de bon grat”, apunta. Per això, considera que no s’ha tingut en compte l’opinió dels veïns.

“És el moment de relaxar tensions i començar a pensar seriosament en el futur de Catalunya, sortir d’aquest perpetu dia de la marmota i buscar solucions que integrin a tota la societat catalana”, afegeix.