Sindicats de la Policia Municipal de Sabadell demanen una investigació interna pel nou calendaris via decret

En un comunicat que subscriu l’UGT, SPPM-Cat acusa el govern de “policiafòbic” i insensible amb els treballadors

Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat el 26 d'abril a les 0:38h
Perarnau i Quesada en la roda de premsa de presentació del calendari
Perarnau i Quesada en la roda de premsa de presentació del calendari | Albert Segura
El sindicat SPPM-Cat de la Policia Municipal de Sabadell denuncia en un comunicat, que l’UGT subscriu, l’actitud que asseguren que el govern municipal esgrimeix contra el cos, titllant-lo de policiafòbic i insensible amb els treballadors. En el text asseguren que els motius pels quals el govern va aprovar el nou calendari de la plantilla per decret, després de no haver arribat a un acord amb els sindicats, es regeixen per motius autoritaris.

El col·lectiu assegura que el govern municipal no es va esforçar per arribar a acords amb els sindicats després de les set reunions mantingudes, i mantenen que el calendari previst pel consistori no respon als criteris de conciliació laboral i familiar. “Un Ajuntament governat per formacions polítiques que diuen que són d’esquerres ha tornat a trencar les negociacions, tot i que els sindicats havíem acabat per acceptar completament la resta de propostes del Consistori, fins i tot el pla de vacances”.

Així, asseguren que “el procés de negociació ha estat acompanyat de subtils amenaces, expedients disciplinaris a delegats sindicals i altres membres de cos que han expressat la seva disconformitat amb aquestes propostes”, definint-lo com un “atac democràtic sense precedents en aquest Ajuntament”. Com exemple, posen la limitació del dret a la informació indispensable per fer les funcions de control sobre l’activitat del cos a un delegat sindical del SPPM-Cat, a qui han tallat l’accés a través del seu perfil al servidor intern de la Policia Municipal.

“Ha sorgit un nou estil de govern a l’Ajuntament de Sabadell, l’estil Perarnau-Quesada, un estil autoritarista, restrictiu, antidemocràtic i repressiu”, expressen en el text, atacant obertament el regidor de Seguretat, Lluís Perarnau, i l’intendent major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada. Però a més, esquitxa a totes les forces que governen a l’Ajuntament, Unitat pel Canvi, Crida per Sabadell, ERC i Guanyem Sabadell.

Per tot plegat, demanen una investigació interna immediata i que, si es determina que hi ha hagut mala praxis, es prenguin les mesures escaients.