Ciutadans reclama al govern de Sabadell que retiri llaços i pancartes d'edificis i espais públics

Exigeixen el compliment de la sentència del TSJC sobre "l'objectivitat i neutralitat constitucional" per part de les administracions

Llaç groc lluminós a l'Ajuntament de Sabadell
Llaç groc lluminós a l'Ajuntament de Sabadell | Albert Segura
Redacció
01 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:24h
El grup municipal de Ciutadans a Sabadell ha sol·licitat a l'alcalde, Maties Serracant (Crida per Sabadell) i als responsables del govern local que "retirin dels edificis i l'espai públic de la ciutat tots els símbols partidistes com estelades, pancartes, creus, murals, llaços grocs, etc". La petició es basa en "el compliment del principi d'objectivitat i neutralitat constitucional per part de les administracions locals", segons la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En un comunicat, el portaveu del grup, José Luis Fernández, també ha reclamat que "revisin d'ofici i de forma urgent qualsevol actuació política que hagi permès la indeguda col·locació de símbols partidistes a l'espai públic". A més, el portaveu de la formació taronja planteja que, en cas de possibles condemnes al consistori per "infracció del principi de neutralitat política" que puguin implicar sancions econòmiques, l'equip de govern "hauria de fer front als pagaments a través de la seva pròpia responsabilitat patrimonial i mai amb els diners del pressupost municipal que és de tots els ciutadans".

Fernández també destaca que tant l'alcalde com els altres responsables i els serveis jurídics de l'Ajuntament "han de respectar i fer respectar els articles de la Constitució sobre objectivitat i neutralitat dels edificis i espais públics", així com "els requeriments i sentències que es puguin derivar del seu incompliment".

Campanya per retirar llaços grocs

La formació taronja de Sabadell se suma, així, al moviment que Ciutadans ha iniciat a nivell català. La força, que ja va voler retirar llaços grocs del Parlament, va començar a Sant Cugat una campanya per retirar-los al municipi. El Secretari d'Acció Institucional del partit, Joan García, assegurava "que defensar la neutralitat política dels espais públics és la millor garantia per reconstruir la convivència trencada pel separatisme durant l'últim any".
 
Sota el lema #SonDeTodos, càrrecs públics municipals, afiliats i militants de la formació taronja van treure llaços grocs de places i carrers del municipi, basant-se en la sentència del TSJC que insta a garantir la neutralitat i el respecte a la pluralitat dels ciutadans.