Denuncien l'ocupació d'una casa al barri de Gràcia de Sabadell

Demanen una solució per als veïns afectats

L'immoble ocupat
L'immoble ocupat | GoogleMaps
Redacció
22 de setembre del 2018
Actualitzat a les 23:37h
L'Associació de Veïns de Gràcia de Sabadell denuncia l'ocupació d'una casa situada al carrer Fiveller, concretament al número 145. Segons el col·lectiu, els fets van passar la nit del 30 de juliol, quan una família provinent de Badia, formada per pare, mare i quatre fills, va ocupar la casa, propietat de Xavier Girbau.

Tot i que s'han fet mans i mànigues, la situació persisteix, i provoca la desesperació de la família Girbau, assegura, a més de la indignació i la sensació d’indefensió del veïnat. "Les institucions públiques han de garantir el dret constitucional a un habitatge digne i, com ja hem manifestat altres vegades, hi ha ocasions en les quals l’AVG troba legítima l’ocupació d’habitatges buits propietat de grans tenidors que en fan un ús únicament especulatiu", apunten en un comunicat.

No obstant, l'associació veïnal condemna l’ocupació d’un domicili particular i expressa el seu suport a la família desposseïda del seu habitatge, insta la família ocupant a abandonar la casa com més aviat millor, i emplaça les autoritats municipals i l’administració de justícia a resoldre de manera urgent la situació d’ambdues famílies.

"Atesa la proximitat de les eleccions municipals, fem una crida als grups polítics locals a contribuir a la solució d’aquest cas i a no fer-ne un ús partidista", conclou.