Una moció sobre els serveis públics acaba tensant govern i oposició

La picabaralla ha derivat a recordar la implicació del govern de Manuel Bustos en la peça separada de Smatsa del cas Mercuri

27 de setembre del 2018
Actualitzat el 28 de setembre a la 1:13h
Anna Carrasco, en un torn de paraula d'aquest ple de setembre
Anna Carrasco, en un torn de paraula d'aquest ple de setembre | Albert Segura
Aquest ple de setembre ha estat el darrer de Cristian Sánchez i Anna Carrasco com a regidors del PSC, un cop han anunciat aquest dijous la renúncia després de ser citats com han estat citats per a declarar en qualitat d'investigats en la peça separada que fa referència a la gestió i adjudicació del servei de la recollida de les escombraries i la neteja viària a Smatsa.

En aquest sentit, el ple havia de debatre una moció en defensa de l'eficiència, la transferència i la fiscalització als serveis públics que plantejava el govern, però ben aviat el debat s'ha gitat al voltant de Smatsa i de la presumpta connivència amb el govern del PSC de Manuel Bustos. En aquest punt, i sense nomenar-los, s'ha posat sobre la taula que els tres regidors socialistes van formar part d'aquell executiu, però també que la més que probable candidata socialista a l'alcaldia, Marta Farrés, també ho va ser.

"Totes les persones que formaven part d'aquell govern, tant els que tenen càrrecs com els que diuen voler fer-ho, estarien incapacitats per assumir-los", ha assenyalat el regidor d'ERC Gabriel Fernàndez, donat que considera que havien de saber què passava al partit, motiu que els faria "còmplices". Igual d'explícita ha estat la tinenta d'alcalde Marisol Martínez (Guanyem Sabadell), que ha recordat l'aportació de Smatsa per finançar un sopar multitudinari de Manuel Bustos: "Aquí es parla dels 100.000 euros que es van fer servir per pagar la campanya del PSC", ha afegit.

No obstant, des de formacions com el PP o des del regidor no adscrit Lluís Monge (també exmembre de l'equip de govern de Bustos) s'ha retret que es mesclés aquest tema amb el motiu original del debat. Al seu torn, el portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha advertit al govern: "Deixin que els jutges facin la seva feina, no s'hi fiquin, una interlocutòria és un pas més, la realitat no és una interlocutòria, la marcarà una sentència", ha expressat.

Després d'aquest comentari, Martínez s'ha volgut adreçar a Carrasco i Sánchez, destacant que han fet "una gran tasca", confiant que "la justícia serà benèvola": "No volíem en cap moment que fos una qüestió personal, perquè no ho és", ha conclòs.

Comiat de Carrasco i Sánchez

Al final del ple, Anna Carrasco i Cristian Sánchez s’han acomiadat de la que ha estat la seva casa en els darrers anys. “M’han citat com a investigada per uns fets que van passar l’any 2011, quan no era ni regidora ni tenia cap càrrec orgànic en el PSC”, ha assenyalat la fins ara regidora. En aquest sentit ha afegit: “No és un adéu, és un fins després”.

Sánchez, al seu torn, ha agraït el suport rebut en les darreres setmanes. “La política és bonica, és una activitat que qualsevol ciutadà, si ho provés, li agradaria”, ha assenyalat. Sánchez ha acabat la seva intervenció amb llàgrimes als ulls, defensant que no és culpable de cap fet delictiu, i que si renuncia és per un criteri ètic.

L’alcalde Serracant s’ha acomiadat d’ells assegurant que no és una situació “agradable per ningú que és aquí”, i desitjant que puguin seguir treballant des del carrer.