Berlanga es postula per liderar el projecte dels comuns a Sabadell

Assegura sentir-se "preparat" si l'assemblea de la nova confluència ho vol

Joan Berlanga durant una atenció als mitjans
Joan Berlanga durant una atenció als mitjans | Albert Segura
Redacció
12 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:46h
"Em sento il·lusionat i preparat per encapçalar" el projecte d'En Comú Podem Sabadell. Així ho ha escrit en un article difós aquest divendres entre els mitjans de comunicació el portaveu d'Unitat pel Canvi, Joan Berlanga. I condiciona aquest desig a que l'assemblea de la nova confluència ho consideri "convenient".

Berlanga recorda que la candidatura de la força que lidera és fruit de gent ICV, EUiA i Podem i que es va quedar "a 340 vots de guanyar les eleccions". Qualifica de "clau" el paper del partit "en la configuració del govern de canvi actual i durant aquest mandat hem aportat estabilitat, responsabilitat i obra de govern". 

El projecte dels comuns a Sabadell "ha de superar antics marcs de coalició amb quotes de partit i fer recaure el protagonisme en les persones". Berlanga assegura que la ciutat necessita de cara als comicis un "espai polític nítidament d’esquerres, connectat als interessos de les classes populars". 

L'actual primer tinent d'alcalde avisa que com fa 20 anys, amb el final de l'etapa Farrés, les "divisions i les ruptures dins l'esquerra" van permetre l'arribada del PSC de Manuel Bustos a l'alcaldia. Tot i que les circumstàncies actuals "són diferents", subratlla que també és un "moment clau".