El 7,2% dels naixements del Taulí són prematurs

Aquest dissabte se celebra el Dia Internacional del Prematur

Redacció
17 de novembre del 2018
A l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell van néixer el 2017 2.297 nadons, dels quals 165 van ser prematurs, és a dir, un 7,2% de nadons. D'aquests, 42 van néixer amb menys de 32 setmanes de gestació i la resta, 123, amb menys de 37. Unes dades que ha donat a conèixer de cara al Dia Internacional del Prematur que se celebra aquest dissabte.

El centre sanitari, en el marc d'aquesta jornada, ha organitzat una agenda d'activitats. Aquest dissabte la planta de Neonatologia acull una jornada interna adreçada a famílies i el 19 de novembre, l’Auditori Taulí acollirà una sessió interdisciplinària amb les famílies, oberta a tothom, i en la qual hi haurà el testimoni d’una família que ens explicarà la seva experiència com a pares d’un nadó gran prematur. 

La Unitat Neonatal de l'hospital, que està integrada dins del Servei de Medicina Pediàtrica, rep els ingressos bàsicament, i a banda de la prematuritat, per la patologia respiratòria, el baix pes, la icterícia i la patologia infecciosa.  

L’hospitalització neonatal té una capacitat de 24 llits: sis boxs de cures intensives neonatals, un quiròfan integrat, un espai comú amb capacitat de 16 llits de cures mitges i bàsiques, dues habitacions pre-alta/ingrés amb la mare. També es disposa d’una sala de pares, una de dietètica i assessorament d’alletament, i espais per a reunions i descans del personal.