Els treballadors d'Smatsa tornen al carrer per reivindicar els seus llocs de treball

La mobilització ha començat a les oficiones de la concessionària, a l'Eix Macià

Els treballadors d'Smatsa concentrats a l'Eix Macià
Els treballadors d'Smatsa concentrats a l'Eix Macià | Dani Sánchez
Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 19:03h

Els treballadors de l'empresa concessionària de la recollida de la brossa i la neteja viària, Smatsa, s'han concentrat aquest dijous a primera hora de la tarda davant les oficines de l'empresa, a l'Eix Macià. Ho han fet per reivindicar el llocs de treball que estan en perill amb la presentació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), així com per l'aplicació de la Inspecció Tècnica de Facturació (ITF).

Rere la pancarta "Ni ERO ni ITF. Una ciutat més neta. Solucions ja!" s'han aplegat més d'un centenar de treballadors de la plantilla. Han desfilat per aquesta artèria de la ciutat, amb destí a la plaça Sant Roc. Precisament al consistori s'està celebrant el ple ordinari del mes de novembre i on s'han concentrat, deixant-se escoltar, amb xiulets, tambors i cassoles. 


S'han escoltat roclames com "Perarnau dimissió", "alcalde dona la cara" i "ERE, ERE... ere una mierda", entre d'altres, s'han escoltat. S'ha desplegat un fort dispositiu policial, tant a l'interior com a l'exterior de l'edifici, per a un plenari que ha despertat una gran expectació, amb forta afluència, que s'ha quedat a les portes. 

"Farem el que calgui"

El delegat sindical de CCOO, José Luis Romero, ha avisat que "farem el que calgui", en referència a que els anuncis d'aturada "tenen una finalitat". Ha recalcat que sobre la taula els treballadors tenen "un ERO i modificació substancial de les condicions laborals". 

Ha exigit "diàleg" i que "s'asseguin a parlar i facin el possible per arribar a un acord". En aquest sentit, ha valorat com a "positiu" l'entrevista entre empresa i administració feta pública. Moreno ha recordat que no és juga amb 43 treballadors "sinó amb 43 famílies".  

Aquesta manifestació se suma a la que ja es va dur a terme el passat dimarts. De fet, va ser una convocatòria improvisada, ja que hi havia prevista una reunió entre el govern municipal i el comitè d'empresa, una trobada, però, que es va anul·lar. Unes 200 persones van participar-hi. 
 

Els treballadors d'Smatsa concentrats a l'Eix Macià Foto: Dani Sánchez

Reclamen que no s'apliqui l'ERO ni la ITF Foto: Dani Sánchez

Els treballadors a les portes de l'Ajuntament Foto: Albert Hernàndez