Els Mossos situen l'agressió sexual múltiple en una antiga sucursal bancària de Can Feu

Es tracta del lloc on van detenir el setè i darrer sospitós

Interior de la seu bancària
Interior de la seu bancària | Juanma Peláez
06 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:48h
Els Mossos d’Esquadra canvien l’escenari de l'agressió sexual múltiple a una noia de 18 anys diumenge al barri de Can Feu de Sabadell. Si fins ara la investigació havia situat una antiga nau tèxtil del carrer Germans Farguell com el lloc dels fets, fonts del cos han confirmat a NacióSabadell que l’atac es va produir en una antiga sucursal bancària de la carretera de Terrassa, molt a prop de l’escenari inicial.

Es tracta d’una oficina que fa anys que està abandonada i que havia estat ocupada. A més, l’espai toca paret amb paret amb l’escola i institut Jaume Viladoms. El seu interior presenta un aspecte deteriorat, deixat i brut, i és on els Mossos d’Esquadra van detenir el darrer sospitós la matinada de dilluns a dimarts.
 

L'antiga sucursal bancària on es van produir els fets. Foto: Juanma Peláez


Segons ha pogut saber aquest diari, la investigació dels Mossos d’Esquadra va centrar-se inicialment en la fàbrica del carrer Germans Farguell on la Policia Municipal va detenir els sis primers sospitosos. Les indagacions els van dur, però, fins aquest local, situat a la carretera de Terrassa, un conegut habitatge ocupat on van localitzar i detenir el setè sospitós.

El seu interior presenta un estat de deixadesa absolut, amb una forta olor d’orina, mobles destrossats i molta brutícia. Es dona la circumstància que aquest mateix matí personal de Correus ha intentat deixar-hi cartes a persones que havien facilitat aquesta adreça com la seva residència habitual, entre elles una carta certificada procedent d’un cos policial.
 

L'antiga sucursal bancària on es van produir els fets. Foto: Juanma Peláez


Mentrestant, aquest matí declaren davant del jutge els set detinguts. Segons han informat fonts properes a la investigació a NacióSabadell, el trasllat dels detinguts s'ha fet efectiu a les 8.00 hores, quan han accedit a l'edifici dels jutjats de Sabadell. Aquí hauran de declarar davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 2, on també s'hauran de sotmetre a una roda de reconeixement.

Als set detinguts se'ls atribueix un presumpte delicte d'abús sexual, però al llarg del dia el jutge haurà de determinar el grau d'implicació en els fets de cada un d'ells.
 

Exterior de la sucursal bancària abandonada. Foto: Juanma Peláez


Investigació oberta

La Policia Municipal va detenir sis dels sospitosos diumenge mateix, després que la víctima interposés la denúncia per l’atac sexual i d’haver rebut les atencions necessàries a l’hospital Parc Taulí. Dilluns, però, els detinguts van passar a mans dels Mossos d’Esquadra, que és qui ha assumit la investigació. 

La jove, una noia de 18 anys i veïna de Sabadell, va ser atacada després de tornar de festa en dos locals del centre de Sabadell, concretament La República i el Sabadebidoo. No ha transcendit públicament, ara per ara, en quin moment va entrar en contacte amb els agressors, donat que fonts municipals apunten que la jove no recorda què va passar des de que era de festa fins que va aparèixer a la nau. 

La investigació dels Mossos d’Esquadra es manté oberta, i no es descarten més detencions.