VÍDEOS Talls de carreteres, comerços tancats i manifestació: així s'ha viscut la vaga general a Sabadell

Unes 6.000 persones participen a la mobilització del migdia

Tall de l'autopista C-58, aquest dijous
Tall de l'autopista C-58, aquest dijous | Albert Segura
Albert Segura / Albert Hernàndez
21 de febrer del 2019
Actualitzat a les 20:02h
La vaga general que aquest dijous ha convocat la Intersindical-CSC ha tingut afectacions a Sabadell des de primera hora del matí. Amb el lema "Sense drets no hi ha llibertat", la convocatòria ha tingut un seguiment actiu des de primera hora del matí, tot i que els comerços n'han fet un seguiment desigual.

A les 6.00 hores, els manifestants s'han concentrat a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) Can Feu - Gràcia, on han emprès, mitja hora més tard, una marxa lenta fins l'autopista C-58. Un cop allà, han tallat la via pels volts de les 7.00 hores amb cons, barreres d'obra i hi han abocat oli de gira-sol.

Els Mossos d'Esquadra que han seguit la marxa han derivat el trànsit i han fet girar cua els cotxes, situant-los en contra direcció, per arribar a les anteriors sortides més properes. Poc després, una quinzena de furgonetes de la unitat ARRO dels Mossos d'Esquadra han arribat al lloc i han desallotjat progressivament el mig miler de manifestants, que han tornat en marxa lenta fins l'estació d'FGC.


Manifestació al migdia

Més tard, els manifestants s'han desplaçat fins a l'Eix Macià, davant dels jutjats que s'han blindat amb una àmplia presència policial i amb un cordó per aïllar les dependències judicials. Mica en mica, la concentració ha anat creixent i al voltant d'unes 5.000 persones han iniciat la marxa en direcció cap a la plaça de la Creu Alta.

La mobilització, amb proclames independentistes i sobretot amb crides de "llibertat presos polítics!", s'ha anat engreixant en el seu camí cap al Racó del Campanar, congregant unes 6.000 persones, segons fonts policials. 

La manifestació ha omplert tot el Passeig i s'ha aplegat entre el Racó del Campanar i la plaça Doctor Robert. La presidenta d'Òmnium Sabadell, Teresa Mira, i l'alcalde, Maties Serracant, han llegit un manifest en el què han carregat contra la "constant retallada de drets polítics de l'Estat", així com de la "criminalització de la dissidència". També han posat de relleu "l'instrument" de la vaga i han recordat que "l'autodeterminació és un dret". 


Afectació a la universitat

Un dels punts calents en tota vaga al Vallès Occidental és la Universitat Autònoma de Barcelona, a Cerdanyola. La imatge en aquest espai ha estat la d'una jornada d'aturada, amb la diferència que els piquets no han fet accions ni als accessos al campus de Bellaterra ni a les facultats.