Un centenar de persones es manifesten per exigir que l'oncologia pediàtrica torni al Taulí

La mobilització ha sortit del mateix hospital i el seu destí és la plaça Sant Roc, on s'han multiplicat la manifestació

El capdavant de la manifestació
El capdavant de la manifestació | Albert Segura
28 de febrer del 2019
Actualitzat a les 19:21h
Un centenar de persones han sortit des de l'Hospital Parc Taulí per reivindicar l'oncologia pediàtrica. Una convocatòria feta per la Taula d'Entitats Socials del Vallès i que vol denunciar part del trasllat d'aquest servei, que des de fa dècades ofereix el centre sabadellenc. 

L'organització de la protesta ja va avisar que era de caràcter social i es desmarcava de l'adhesió de partits polítics. Malgrat això, no ha evitat que formacions de les ciutat s'hi hagin sumat com ara Cs que ja va garantir "acompanyar-los a la manifestació", l'alcaldable del PSC, Marta Farrés, Sabadell en Comú i la Crida per Sabadell, entre d'altres. 

La mobilització ha generat cues de cotxes a la Gran Via, en sentit nord, especialment concentrades en aquest punt on es troba l'hospital sabadellenc.
 

Retenció de cotxe a la Gran Via, a l'alçada del Taulí Foto: Albert Segura


Amb consignes com "L'oncologia infantil al Taulí", la comitiva ha desfilat pels carrers en direcció a la plaça Sant Roc. Han reclamat, entre d'altres, "el factor proximitat" per mantenir la totalitat de l'especialitat. Un cop han arribat a plaça Sant Roc, la manifestació ha crescut fins a unes 300 persones. A les portes de l'Ajuntament, on s'està celebrant el ple ordinari de febrer, s'ha llegit un manifest de rebuig a la mesura del Departament de Salut. 
 

Els manifestants a la plaça Sant Roc Foto: Albert Hernàndez

La protesta contra part del trasllat de l'oncologia pediàtrica del Taulí Foto: Albert Hernàndez