L'alcaldessa de Sabadell decideix ajornar el ple de l'1-O

ERC, Crida i Junts havien demanat canviar de data per la coincidència amb l'aniversari del referèndum

Marta Farrés, aquest divendres
Marta Farrés, aquest divendres | Ajuntament de Sabadell
27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:47h
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha decidit ajornar el ple ordinari d'octubre, que s'havia de celebrar el dia 1. En Junta de Portaveus extraordinària, celebrada aquest divendres, l'alcaldessa ha anunciat la decisió després dels últims esdeveniments viscuts a la ciutat, entre aquests les detencions dels membres del CDR de dilluns

Ha justificat la decisió, que ha remarcat ha estat a iniciativa pròpia, "per rebaixar la tensió" i ha aprofitat per fer una crida a la resta de formacions perquè "facin el mateix". "No tot depèn de mi", ha advertit Farrés i ha assenyalat que "no té res a veure amb pancartes, ni color polític. Té a veure amb una escalada de tensió que alguns estan duen a terme i ja ho van fer en el primer ple de constitució".

Farrés ha explicat que després de "donar-hi voltes i parlar amb la Policia" ha ajornat 24 hores la sessió plenària. Ha admès que els "temes administratius" que es van argumentar inicialment "un cop posat sobre la balança" es podran salvar. 

En Junta ordinària celebrada dijous, va declinar canviar la data, mantenint la data prevista del dia 1. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Crida per Sabadell i Junts per Sabadell havien fet la petició a l'alcaldessa perquè canviés el dia de la celebració, donat que és ella qui té potestat per modificar la data prevista d'una sessió penària.

La raó per demanar el canvi era que el dia 1 d'octubre ha esdevingut un dia marcat en l'agenda sobiranista des de l'any 2017, quan es va celebrar el referèndum, fet al qual s'hi suma les noves mobilitzacions que s'han generat a partir de les detencions dels membres del CDR de dilluns.

Respecte per la justícia 

L'alcaldessa ha demanat el "màxim respecte" per les decisions judicials i que "s'ha de deixar actuar la justícia i la policia, en el marc de l'Estat de Dret en el qual estem", en referència a l'empresonament del set membres del CDR. A la vegada, que també ho ha reclamat "per a la presumpció d'innocència" i s'ha solidaritzat amb les famílies de les persones que estan a presó, perquè "no és agradable".