ERC considera «injustificada» una pujada del 2% dels impostos i demana que es faci «d'acord» amb l'IPC

Reclama que l'Església deixi de tenir "exempció" i pagui per llicència d'obres

Els regidors d'ERC
Els regidors d'ERC | ERC Sabadell
30 de novembre del 2019
Actualitzat el 02 de desembre a les 23:29h
El portaveu d'ERC, Gabriel Fernàndez, veu "injustificada" la pujada provisional del 2% de les ordenances fiscals per a l'any 2020, acordat així pel govern municipal de Sabadell, i reclama que es faci "d'acord" amb l'IPC interanual, que és del 0,3%. A més, ha recordat que el nou equip municipal compta amb "el major pressupost" i "una tresoreria sanejada". 

Un argument, com ha subratllat, que ha de servir per replantejar l'increment dels impostos. La regidora, Èlia Soriano, ha explicat les esmenes que s'han presentat com ara la bonificació del 95% a l'IBI per aquells habitatges llogats per sota del preu de referència i, tot el contrari, un 50% de recàrrec per pisos buits. També ha demanat un accés "per a tots els veïns de Sabadell" a les piscines municipals en episodis d'onada de calor, "sempre dins els límits d'aforament", ha apreciat.

El regidor, Raül Garcia Barroso, ha assenyalat que l'Església manté una "exempció" i ha assegurat que "no té cobertura legal", fent referència a la Llei d'Hisendes Locals. Ha reivindicat que pagui la llicència d'obres.