El Tallaret vol transformar la Creu Alta

El moviment veïnal s’ha constituït aquest cap de setmana després d’una assemblea fundacional

Redacció
19 d'octubre del 2015
Actualitzat el 24 d'octubre a les 0:28h
Moment de l'assemblea fundacional d'El Tallaret
Moment de l'assemblea fundacional d'El Tallaret | Àlex Meyer
 
El col·lectiu veïnal i associatiu de la Creu Alta ha constituït aquest cap de setmana el Casal Popular de la Creu Alta El Tallaret, una iniciativa per dinamitzar el barri. L’acte va comptar amb la presència d’unes 60 persones, entre elles el primer tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant.
 
Els orígens del col·lectiu passen per assumir, entre d’altres, l’organització de la Festa Major del barri des d’un local que en el proper ple de novembre es durà a votació la seva La presentació va comptar amb tres ponències fundacionals. La ideològica estableix els principis ideològics del casal, relacions igualitàries, creixement sostenible, model econòmic cooperatiu i generador d'alternatives a l'actual sistema capitalista, dret a l'autodeterminació dels pobles, marc nacional dels Països Catalans o el foment del teixit juvenil i associatiu i d'un oci alternatiu no consumista, entre d'altres. “L'objectiu de tot plegat és esdevenir un espai de lluita i transformació per un barri més just i solidari, arrelat a la ciutat i als Països Catalans”, apunta el col·lectiu en un comunicat.
 
Pel que fa a la ponència organitzativa es va establir que l'assemblea de sòcies i socis sera el màxim òrgan de govern, I es vac rear una taula d'entitats (actualment en formen part Diables de La Creu Alta, Esplai la Branca, Associació de Veïns, Gegants de La Creu Alta i Llamps i Trons, però s'espera que s'incorporin de noves) i una junta directiva formada per membres de les comissions i les entitats. L'objectiu és blindar un model d'organització assembleari i horitzontal, amb màxima transparència i limitació de mandats, en el qual tothom pugui aportar la seva energia, motivació i imaginació.
 
La ponència econòmica va definer el model com autogestionat, amb la necessitat de fer ús d'un crèdit amb una cooperativa de crèdit – per a fer front a les obres inicials -, i que marca en les quotes dels socis i la pròpia activitat del casal la principal font d'ingressos. També va suposar l'aprovació del pressupost per aquest curs.
 
Totes tres ponències van ser aprovades amb les seves esmenes i es faran arribar als socis, així com es penjaran al web del Casal. L'assemblea també va servir per a aprovar la primera junta directiva, a la qual caldrà sumar-hi encara alguns membres de les comissions. La trobada es va arrodonir amb una visita al local que ocuparà el col·lectiu a partir d’ara, una paella que van fer Les Bruixes del Nord i un concert de Corrandes són corrandes al pati del casal.