La Pista Coberta d’Atletisme preveu injectar 42.000 vacunes setmanals

Per facilitar l'accés hi haurà un bus llançadora gratuït i s'han habilitat més places d'aparcament

El recinte preparat per acollir ciutadans per vacunar-se
El recinte preparat per acollir ciutadans per vacunar-se | Albert Hernàndez
27 de maig del 2021
Actualitzat a les 19:03h
Dimarts vinent, el primer dia de juny, començarà a funcionar la Pista Coberta d’atletisme com a punt de vacunació massiva -un dels sis que hi ha a Catalunya- i ja està a punt per injectar 42.000 dosis setmanals. Així ho ha manifestat la gerent de la regió sanitària Metropolitana Nord del CatSalut, Anna Aran, en la presentació del dispositiu, duta a terme aquest dijous.

 
Tot i així, la primera setmana de la posada en marxa seran 15.000 vacunes, ha precisat Aran, i servirà per “provar els diferents circuits”, ha explicat la directora d'Atenció Primària de l’ICS, Núria Prat. La segona setmana, amb la previsió de rebre la comanda promesa de Pfizer/BioNTech, serà quan s’arribi a les 42.000. 

S'administrarà una dosi i des de la instal·lació sabadellenca s'assignarà data per a la segona en qualsevol dels altres cinc punts que hi ha repartits per la regió sanitària. Aran no ha concretat el temps que estarà en funcionament, perquè s'anirà avaluant en funció del procés d'immunització i de les vacunes que es disposin, "la voluntat és no deixar cap braç sense vacuna", ha dit. A la vegada que ha recordat que es posarà en marxa, juntament amb el Palau d'Esports de Granollers.    

Hi haurà un total de 85 professionals per torn, entre personal d'infermeria, administratiu i agents cívics per la gestió de cues -la proposta inicial és obrir de dilluns a diumenge, de 8 a 20 hores, amb possibilitat d'ampliar fins a les 22 hores-. Tots ells estaran repartits per la zona de recepció dels usuaris, els quatre mòduls de vacunació, amb sis punts d’administració cadascun, quatre sales d’observació per després de la injecció -amb una quarantena de cadires- i un espai per a l’atenció mèdica del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). 

 
Transport públic gratuït

L'accessibilitat al recinte és una de les problemàtiques i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha concretat que hi haurà l'autobús que cada any s'activa per facilitar l'arribada a La Bassa, L15 i que tindrà connexió amb d'altres línies i transports públics de la ciutat, i també serà gratuït. Hi haurà un total de 500 places d'aparcament per a persones que vinguin a vacunar-se, a més de les actuals que hi ha per als usuaris del Complex de Sant Oleguer, s'ha habilitat un terreny adjacent al costat de les piscines Joan Serra. 

Tal com ha assenyalat Farrés, es limitarà l'accés al vehicle privat en aquest punt, un cop s'obri la temporada de piscines a la ciutat -comença el 22 de juny-. Únicament ho podran fer autocars, persones amb mobilitat reduïda i famílies que hagin de deixar els fills que facin activitat esportiva.