Una quarantena d'actuacions per Sant Joan a Sabadell

Es produeixen més d'un centenar de trucades al 112, la cinquena ciutat que més n'ha fet de Catalunya

Imatge d'arxiu d'una intervenció dels Bombers
Imatge d'arxiu d'una intervenció dels Bombers | Juanma Peláez
24 de juny del 2021
Actualitzat el 20 de juny del 2023 a les 16:42h
La revetlla de Sant Joan a Sabadell s'ha saldat amb una quarantena d'actuacions fetes, des de les 22.30 hores del 23 de juny i fins a les 6.20 hores del dia 24. Concretament, 41, segons han informat des del consistori. La majoria han estat relacionades amb focs i petits incendis pel llançament de petards. 

Entre aquesta quarantena d'intervencions, quatre han estat per papereres cremades, tres per foc en matolls i també hi ha hagut dos vehicles afectats per foc, sense concretar en quina zona de la ciutat, així mateix s'ha sufocat un petit incendi al Parc Catalunya

La Policia Municipal de Sabadell ha clausurat dues fogueres que no s'havien autoritzat, una s'havia muntat a la plaça del Vapor Gorina, al Centre, i a la Ronda Europa. També han denunciat dos establiments per incomplir l'horari. 

Tot i que no s'ha comptabilitzat l'afectació a contenidors cremats -fins a la publicació d'aquesta informació no es disposava de les dades des de l'Ajuntament- s'han identificat 12 personesper suposadament haver cremat aquest mobiliari urbà. 

Tot plegat, pràcticament és la meitat de les actuacions dutes a terme en comparació amb l'any passat, quan el cos policial sabadellenc va registrar-ne 96 i una vintena de contenidors calcinats i es van detenir tres menors per aquests fets.  

Més d'un centenar de trucades al 112
Un altre dels indicatius per saber si la revetlla de Sant Joan ha estat agitada o més aviat tranquil·la, han estat les trucades al telèfon d'emergències 112. Des de Sabadell se n'han produït 117. La cinquena ciutat que més n'ha fet de Catalunya, per darrere de Barcelona, amb gairebé 2.000, Badalona -236-, l'Hospitalet de Llobregat -233- i Terrassa, amb vuit més. 

En l'àmbit comarcal, després del Barcelonès, el Vallès Occidental ha concentrat pràcticament l'11% del total. 512, cosa que fa que gairebé una quarta part hagin estat des de Sabadell. En comparació amb l'any passat, les trucades han estat enguany un 27,7% més que el 2020. Cal recordar que l'any passat feia poques hores de la caiguda de l'estat d'alarma -el primer de la pandèmia- i que les fogueres es van suspendre.