L'edifici de l'Aliança Francesa acollirà un projecte per a joves amb necessitats educatives especials

Es posarà en marxa a partir de l'octubre

Façana de l'Aliança Francesa de Sabadell.
Façana de l'Aliança Francesa de Sabadell. | ND Sabadell
A.H.
03 d'agost del 2021
Actualitzat a les 14:31h
L'antiga seu de l'Aliança Francesa de Sabadell, la Casa Taulé, situada al carrer Sant Joan, 35, i que duia tancada una mica més de dos anys, acollirà el projecte Arteneu, un centre d’activitats d’art referent, únic al Vallès Occidental i a la demarcació de Barcelona, adreçat a infants i joves, d’entre 5 i 18 anys, amb necessitats educatives especials.

Serà a partir de l'octubre, quan l'equip de professionals comenci a treballar en aquest espai que s'ha adaptat per oferir el servei. Així, s'ha instal·lat un ascensor, les aules s'han fet més accessibles i s'ha creat una ludoteca, que tindrà una biblioteca, una sala de lectura, de jocs, contes, de tecnologia i musicoteca/filmoteca. A més, també podrà acollir xerrades informatives i fer formació. 

Els dos directors d'Arteneu, Eloi Moya i Anna Fernàndez, i que porten més d'un any treballant-hi, han explicat que a l'interior d'aquest emblemàtic immoble modernista es duran a terme tallers i activitats específiques de música, dansa, teatre i expressió plàstica, fora de l'horari lectiu. La finalitat és millorar "la qualitat de vida" d'aquesta canalla i fer acompanyament "en les diferents dificultats que presenten en l'aprenentatge i les relacions socials". 

Oferiran servei a persones amb necessitats especials, TDA, TEA i FIL-Funcionament Intel·lectual Límit i que es modularà en funció "de les necessitats que vagin sorgint i demandant", ham subratllat. 

Molta oferta clínica i pocs espais específics
Tant Moya com Fernàndez han destacat que aquesta iniciativa ha sorgit per l'empenta de les necessitats de les famílies que compten "amb molta oferta mèdica clínica, però pocs espais d'activitats específiques, adaptades a les seves necessitats formatives i de creixement personal". Entre les teràpies que s'empraran hi haurà neurociència i musicoteràpia i expressió corporal, entre d'altres. 

A més, s'ha reformat la cuina que hi havia a l'Aliança Francesa i així, hi haurà servei de bar i els impulsors del projecte no han descartat que pugui ser lloc per a pràctiques d'alumnes dels estudis d'Hostaleria.