Gairebé 1.200 treballadors s'adhereixen a l'ERO del Banc Sabadell

Fins al 15 de novembre està obert el període d'adhesions

Una oficina del Banc Sabadell a Barcelona
Una oficina del Banc Sabadell a Barcelona | Helena Margarit
A.H.
08 de novembre del 2021
Actualitzat a les 21:49h
L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) al Banc Sabadell, conegut a finals d'agost, continua el seu camí després de l'acord entre sindicats i entitat financera, assolit a mitjans d'octubre, amb, entre d'altres coses, es traduïa en la sortida de 1.380 empleats. Fins aquest dilluns, 1.146 persones han sol·licitat adherir-s'hi de forma voluntària, cosa que suposa un 83% dels acomiadaments pactats.

D'aquest total, 777 han estat prejubilacions -majors de 55 anys-, mentre que els 369 restants fan referència a extincions de contractes -de 54 anys o menys-. Aquests gairebé 1.200 requeriments provenen, en gran part, des dels departaments administratius, on se n'han demanat 488; 226 dels gestors avançats i 180 dels bàsics i 252 treballadors corresponents a altres àrees.

La xifra, però, no és definitiva i podria arribar fins als 1.605. Tot i així, tant els representants dels treballadors com l'empresa han confirmat que algunes sol·licituds -de moment en tenen 165 de quantificades- no compleixen els requisits establerts en l'acord. El període per adherir-se de forma voluntària a l'ERO finalitza el pròxim 15 de novembre.

En un comunicat, la Unió General de Treballadors (UGT) ha posat de manifest el seu "malestar" en relació amb la manera com s'ha informat la plantilla del procés de sortides i ha assegurat que alguns col·lectius ha rebut informació desigual. En aquest sentit, els sindicats han reclamat allargar la data límit perquè els treballadors puguin adherir-se a l'ERO, una petició que el banc ha manifestat que estudiarà en cas que no s'assoleixi la xifra mínima de sortides voluntàries.