Troben dues persones mortes en una barraca a Montcada i Reixac

Els Mossos d'Esquadra apunten a una possible intoxicació de fum després d'encendre un foc

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Mossos d'Esquadra
NacióSabadell
10 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:26h

Els Mossos d'Esquadra van trobar aquest diumenge al migdia dues persones mortes a l'interior d'una barraca de Montcada i Reixac, al costat del riu Besòs. Segons la policia, els cossos no presenten "indicis de criminalitat" i les primeres hipòtesis de la investigació apunten a una possible intoxicació de fum (monòxid de carboni) després d'encendre un foc amb fusta per escalfar-se.

La zona on han descobert els cadàvers, ubicada entre la carretera que connecta Montcada i Reixac amb Sant Fost de Campsentelles, és una mena d'assentament ple de barraques on s'hi refugien diverses persones sense llar amb evidents perfils en risc d'exclusió social. Les víctimes no estaven sota la lupa dels Serveis Socials en tractar-se de persones no censades

"Una olla a pressió"
L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha denunciat la situació de vulnerabilitat que es viu a banda i banda del riu i reclamat l'ajuda de les administracions supramunicipals per posar remei a la situació i reallotjar a aquestes persones que malviuen en condicions d'infrahabitatge

Campos ha definit el barraquisme de la llera del Besòs com una "olla a pressió" que pot esclatar en qualsevol moment des del punt de vista social i ambiental. En aquest sentit, ha destacat que el Consorci del Besòs compta amb un projecte per enderrocar les barraques i recuperar l'espai natural". 

Tot i això, Campos exposa que "només la gestió de residus costaria més de 3 milions d'euros", una quantitat que l'Ajuntament no pot assumir en solitari. Per aquest motiu ha demanat a la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya que es posin d'acord per protegir i preservar l'entorn.