Yolanda Díaz irromp a la campanya electoral de Sabadell

La vicepresidenta segona demana el vot per al candidat dels comuns, Joan Mena

L'alcaldable dels comuns de Sabadell, Joan Mena, amb la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz
L'alcaldable dels comuns de Sabadell, Joan Mena, amb la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz | Sabadell En Comú Podem
NacióSabadell
18 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:51h

La campanya electoral avança i més enllà de les propostes, les diferents formacions juguen les seves armes per arreplegar vots. I en aquest escenari, irrompen cares conegudes per sumar paperetes. L'alcaldable de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, ha aparegut amb la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz.

Díaz, que està impulsant el seu projecte polític Sumar, ha demanat el vot per a Mena, perquè és "la garantia que defensarà els drets de la gent" i ha recalcat que és un garant "de l'educació pública". L'alcaldable l'ha qualificat com "la millor ministra de Treball que hem tingut" i ha recordat que gràcies a ella s'ha aconseguit la reforma laboral.

I és que amb aquesta aprovació al Congrés el municipi vallesà "té la taxa d'atur més baixa, una cosa històrica en una ciutat industrial com Sabadell", ha presumit Mena.



Curiosament, hi ha un lligam recent entre la vicepresidenta i Sabadell. Díaz va escollir la capital vallesana per presentar a Catalunya Sumar, quan aleshores era una plataforma. Va ser el passat mes d'octubre, quan la idea s'estava madurant i la visita a Sabadell formava part d'una ruta per diferents ciutats per donar forma a la iniciativa.

Pesos pesants
Els pesos pesants de les diferents formacions s'han deixat veure per reclamar el vot. El president d'ERC, Oriol Junqueras, va donar suport a Gabriel Fernàndez. També el PSC va portar el seu primer secretari, Salvador Illa, per reivindicar l'alcaldia de Marta Farrés, en els actes centrals de les dues forces polítiques. El líder de Cs, Carlos Carrizosa, també ha vingut a Sabadell per mostrar suport a l'alcaldable Joan Garcia. I s'espera que aterrin d'altres figures del panorama polític català.