Sabadell retira el retrat del Rei de l'àrea de càrrecs electes del Ple

El govern ha decidit deixar-hi només la fotografia del president de la Generalitat | Felip VI s'ha situat a la zona reservada per al públic

A l'àrea de càrrecs electes només hi queda el retrat del president de la Generalitat
A l'àrea de càrrecs electes només hi queda el retrat del president de la Generalitat | Albert Segura
Redacció
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:33h

A l'àrea de càrrecs electes només hi queda el retrat del president de la Generalitat. Foto: Albert Segura

 

El govern de Sabadell ha decidit apartar el retrat del Rei Felip VI de la zona on es troben els càrrecs electes, és a dir, on hi ha els grups municipals. D'aquesta manera, a la paret que queda darrera l'alcalde només hi ha la fotografia del president de la Generalitat, en aquest cas Artur Mas, en funcions.

El retrat del rei s'ha ubicat a la zona reservada al públic. Foto: Albert Segura
 


El retrat del monarca, però, no ha deixat el Ple. El govern ha decidit que es mantingui a la sala de plens, però ha quedat situat a la zona del públic, seguint fil per randa la Llei perquè la seva imatge estigui en una zona preferent del saló. Fonts del govern municipal han explicat a Nació Sabadell que d'aquesta manera Felip VI és "en el lloc que li pertoca", és a dir, amb la ciutadania, i no a l'àrea reservada per a les persones "escollides democràticament" per a representar el poble.   

Aquest és el primer Ple municipal després de l'acord per incorporar al govern d'ERC i la Crida per Sabadell els grups municipals d'Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell, que conformen majoria absoluta.
 

Ple del mes de setembre, amb la imatge del rei al costat d'Artur Mas. Foto: Norma Vidal