Carles Rossinyol demana un Pla de Xoc per millorar l'espai públic

Planteja a l'equip de govern que determini quines són les zones més deteriorades i destini una partida pressupostària a arreglar els desperfectes | Proposa que s'implementi un sistema de comunicació telemàtic perquè els ciutadans puguin informar l'executiu en cas que detectin problemes

Els regidors Josep Beltran i Carles Rossiyol en roda de premsa.
Els regidors Josep Beltran i Carles Rossiyol en roda de premsa. | Norma Vidal
Norma Vidal
15 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:32h
El portaveu del Partit Demòcrata Català a Sabadell, Carles Rossinyol, ha demanat a l'equip de govern que impulsi un Pla de Xoc per millorar l'espai públic de la ciutat. Segons el líder demòcrata, hi ha molts carrers en mal estat i on els desperfectes en el paviment s'han convertit en un "perill" pels vianants. En aquest sentit demana a l'executiu que actuï amb celeritat per reparar les zones més afectades i que destini una partida pressupostària i un calendari concret per a resoldre aquesta situació. 

"Sabem que arreglar els carrers no és el mateix que inaugurar coses i tallar cintes", ha advertit Rossinyol que ha assegurat que cal un "plantejament sistemàtic" per pal·liar el mal estat en què es troben molts punts de la ciutat. A tall d'exemple ha parlat del carrer Jesús, una via molt afectada i on els veïns han manifestat nombroses queixes. 

Des del seu punt de vista el Pla de Xoc ha d'analitzar quins són els punts més deteriorats, pressupostar i calendaritzar tot el procés. En aquesta línia ha plantejat que s'estableixin uns carrers prioritaris que comporten més perill pels vianants i on cal actuar de forma imminent. Així mateix ha proposat que s'implementi un nou canal de comunicació telemàtic que serveixi perquè els propis ciutadans puguin informar els responsables municipals quan detectin zones especialment perjudicades. "Sempre parlem de ciutats intel·ligents", ha comentat el líder demòcrata que ha explicat que la Diputació compta amb aplicacions per treballar en aquesta línia i que aquesta administració podria donar suport al consistori per fer possible aquesta implicació dels sabadellencs. 

Condemna l'atemptat de Niça

Carles Rossinyol ha aprofitat l'ocasió per condemnar l'atemptat que ahir al vespre va tenir lloc a la ciutat de Niça quan s'estava duent a terme la celebració del 14 de juliol. "Els atemptats sempre són lamentables però ho són especialment quan a més moren criatures", ha apuntat el demòcrata que ha convidat a les autoritats de tots els països i les persones que hi tinguin alguna cosa a dir que actuïn per evitar que uns fets com aquests es repeteixin. A hores d'ara la xifra de víctimes mortals s'eleva a 84.