Sabadell prepara l'Operació Fred per evitar deixar gent dormint al carrer

Càritas se suma a Creu Roja en el dispositiu especial | Es calcula que cada dia dormen al carrer unes cinc persones a la ciutat

Presentació de l'Operació Fred
Presentació de l'Operació Fred | Albert Segura
Redacció
29 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:22h
La ciutat de Sabadell té preparat l’Operació Fred per evitar que ningú dormi el carrer en les nits més crues d’aquest proper hivern. Es tracta d’un dispositiu que s’activa en cas d’inclemències meteorològiques adverses, i que l’any passat, degut a les temperatures suaus, no es va haver de posar en marxa l’operatiu, al qual aquest any Càritas se suma a l’activitat que ja fa temps que duu a terme Creu Roja des de fa anys en coordinació amb l’Ajuntament.
 
Es calcula que diàriament de mitjana unes cinc persones dormen als carrers de Sabadell, fet pel qual l’operatiu té com objectiu que ningú pateixi les nits al ras en situació d’inclemències meteorològiques. “No cal esperar a què s’activi el pla Neucat perquè les temperatures arribin als 0ºC, per això aquest any també s’activarà el protocol en cas que s’activi el pla Inuncat o el Procicat”, ha explicat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.
 
“Com a ciutat podem estar satisfets que aquest és un problema puntual, molt centrat, no afecta un gran volum de persones”, ha afegit Josep Masip, president de Creu Roja Sabadell. A més, aquest any Càritas s’hi suma oferint les seves instal·lacions: “Tenim els locals del carrer Duran i Sors que a la tarda estan tancats, i que ara obrirem”, explica Joan Saborido, membre de la junta de Càritas Sabadell.
 
Com funciona el protocol?
 
El protocol s’activa a partir dels informes meteorològics i del CECAT, moment en què la Policia Municipal trasllada als responsables municipals la situació. La regidoria d’Acció Social, conjuntament amb els Servei d’Urgències i Emergències Socials (SUES) de l’Ajuntament, que centralitza la informació als ciutadans amb necessitats de ser atesos i que es derivin a Creu Roja i Càritas.
 
De la mateixa manera, aquests serveis traslladen al SUES si algun usuari s’hi adreça directament. Poden fer ús del servei els ciutadans que es trobin a Sabadell sense sostre, sempre que no tinguin problemes físics o psíquics greus que requereixin l’atenció en un altre lloc.
 
Càritas té el servei obert de 17.00 a 20.00 hores, on poden utilitzar els serveis de dutxa, rober i berenar. A partir del vespre, Creu Roja obre les instal·lacions, amb deu llits, i on hi poden sopar i esmorzar.