I tu, t'hipersexualitzes a les xarxes? Comprova-ho

Una enquesta de la fundació Aprende a Mirar analitza les fotos que fan públiques els menors

Una persona mirant publicacions a Instagram.
Una persona mirant publicacions a Instagram. | ACN
NacióSantCugat
03 de març del 2021
Quina és la temperatura de les fotografies que penges a les xarxes socials? La fundació Aprender a Mirar, que treballa per la defensa dels usuaris en l'entorn digital -especialment infants i joves-, presenta una enquesta per analitzar el nivell d'hipersexualització dels menors en les imatges que publiquen als seus comptes personals. L'enquesta és una de les activitats que la presidenta de l'Associació de consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, Anna Plans, proposa a les escoles de Sant Cugat en el marc del Dia Internacional de la Dona, que es commemora el pròxim 8 de març. 

L'objectiu del projecte és analitzar el resultat a través dels ítems i del valor extret de la reflexió. Cal recordar que la hipersexualització cada vegada és més present en el nostre dia a dia. L'autoimatge, l'autoestima, i l'acceptació que una persona té del seu propi cos ve molt condicionada per totes les imatges i missatges que reben de diverses fonts en la societat actual.

En aquest sentit, per combatre aquest problema que posa en risc els nostres fills, des d'Escoles Coeducatives han impulsat la nova campanya "Cos i Ficció. Autoestima i hipersexualització en infants i joves" a les escoles públiques de Sant Cugat en el marc del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

La hipersexualització és una xacra que redueix el valor de la menor al seu atractiu sexual, que implica confondre l'atractiu sexual amb "ser sexy", converteix la nena en un objecte o s'imposa una sexualitat impròpia per la seva edat. Un conjunt de factors que poden resultar en conseqüències nefastes i derivar en trastorns alimentaris, focalització de l'aparença corporal i reducció de les habilitats cognitives i valorar i valorar-se estrictament pel seu físic. "La sexualització primerenca és una forma de violència contra les nenes que s'està normalitzant i contribueix a afavorir abusos a menors", sentencien.