Sant Cugat i l'Incasòl, de la mà per definir el futur del camp de golf abandonat de Can Sant Joan

Una proposta de col·laboració basada en la restauració, la cessió i l'obertura de l'espai a la ciutadania

Ingla, Soler i Gibert davant del camp de golf de Sant Cugat
Ingla, Soler i Gibert davant del camp de golf de Sant Cugat | Sergi Baixas
14 de juny de 2022, 17:21
Actualitzat: 17:21h

"Encara estem lluny d'arribar a un acord, però anem a bon ritme". Amb aquestes paraules, l'alcaldessa Mireia Ingla ha celebrat el "bon camí" que suposa haver rebut un primer esborrany de conveni des d'Incasòl -propietària dels terrenys- per consensuar i definir el futur dels terrenys del camp de golf abandonat de Can Sant Joan en una roda de premsa acompanyada de la primera i segona tinència d'alcaldia, Pere Soler i Núria Gibert.

Una proposta de col·laboració basada en tres principals objectius compartits: la restauració, la cessió i l'obertura de l'espai a la ciutadania. Unes negociacions amb "bona predisposició" que també abordaran la necessària transformació urbanística de l'àmbit per facilitar la creació d'un gran parc interurbà entre Sant Cugat i Rubí. "Volem recuperar aquest espai", ha remarcat la batllessa republicana amb el compromís d'anar avançant perquè la seva obertura sigui una realitat al més aviat possible.

Així doncs, la voluntat és establir un marc de col·laboració que permeti naturalitzar la major part de la finca on s'ubicava l'antic camp de golf, cedir dels terrenys a les administracions locals pertinents i obrir-los pel gaudi públic. Tot i això, a hores d'ara, els representants públics no volen enganxar-se els dits posant dates al calendari davant d'aquestes "primeres passes".
 

Imatge de la roda de premsa, a tocar del camp de golf Foto: Raquel Pérez - Aj. de Sant Cugat


Visions compartides
Pel que fa a la redacció i l'execució del projecte, asseguren que es farà en primera instància amb la implicació dels tècnics municipals d'ambdós consistoris; tot i que també consideren convenient obtenir el suport i la implicació de les entitats ciutadanes com Reconvertim amb qui, asseguren, "comparteixen objectius". En aquesta línia, s'insta a la col·laboració interadministrativa i d'entitats del sector per treballar plegats en una proposta que "encaixi" i que també abordi els criteris de manteniment i conservació de l'espai.

Cal recordar que els terrenys en qüestió, de "gran valor ecològic", sumen una superfície total de 80 hectàrees, de les quals 57 estan ubicades al terme municipal de Sant Cugat i la resta al de Rubí. Un espai que, a més a més, dona continuïtat al corredor biològic de la Serra dels Galliners. No obstant això, des d'un inici l'Incasòl es mostrava partidària de guardar-se una vintena d'hectàrees per donar-li uns usos -industrials o esportius- que repercutissin econòmicament. Tot i això, aquestes xifres no s'han concretat i formen part del procés de negociació.