El túnel de vent de Barcelona estrena un vol inclusiu amb la Fundació AVAN

La jornada s'ha adreçat als malalts neurològics de l'entitat vallesana per millorar l'autoestima i l'autonomia de la trentena de participants

Activitat inclusiva
Activitat inclusiva
Redacció
22 de maig del 2024
Actualitzat a les 14:52h

Tirar-se en paracaigudes és una experiència catàrtica. Els túnels de vent permeten replicar les sensacions en un entorn segur, i així ho han aprofitat una trentena de malalts neurològics. Ho han fet com a participants de la 1a trobada inclusiva que ha organitzat Windoor Barcelona i la Fundació AVAN al túnel de vent situat a la localitat de Cornellà.

L'esdeveniment ha permès a les persones afectades per malalties neurològiques gaudir d'una experiència inèdita: volar. L’acte està emmarcat dins del cicle d’activitats de lleure integradores de la Fundació Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) que atén aproximadament uns mil pacients a l'any que pateixen malalties neurològiques (tals com alzheimer, Parkinson o esclerosi múltiple). 

Els participants de l'activitat inclusiva al túnel de vent, abans de l'enlairament
Els participants de l'activitat inclusiva al túnel de vent, abans de l'enlairament - AVAN

Aquestes activitats inclusives persegueixen diversos objectius, entre ells propiciar que els participants obtinguin una millor relació amb si mateixos i amb el seu entorn. També fomenten l'interès per la realització d'activitats grupals, la col·laboració en les tasques col·lectives, potenciar l'autoestima, l'autonomia i el desenvolupament d'habilitats. El túnel de vent i la fundació s’insten a continuar col·laborant i organitzant activitats inclusives durant el 2025.