VÍDEO Sant Cugat estrena un servei de mediació entre propietaris i inquilins per renegociar els lloguers

L'Ajuntament oferirà una bonificació del 75% de l'IBI de l'habitatge on el propietari hagi aplicat una rebaixa o condonacions

Fragment del vídeo "L'habitatge és un dret"
Fragment del vídeo "L'habitatge és un dret" | Aj. Sant Cugat
29 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:10h


Des de l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha detectat que moltes persones tenen "dificultats extremes" per poder pagar els lloguers dels habitatges on viuen. Per aquest motiu, la tinència d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha presentat avui la posada en marxa del Punt d'Atenció a la Mediació entre propietaris i inquilins per renegociar els lloguers. 

Un servei municipal adreçat a persones amb risc d'exclusió residencial i persones que hagin patit una davallada dels seus ingressos a causa de la crisi del coronavirus. Segons ha explicat Gibert, "l'objectiu prioritari és promoure la permanència dels afectats en el seu habitatge habitual". 

Amb la voluntat de "seduir", principalment a propietaris, a trobar punts de trobada, l'Ajuntament oferirà una bonificació del 75% de l'IBI de l'habitatge on el propietari hagi aplicat una rebaixa o condonacions del lloguer al seu inquilí. 

Des del Punt d'Atenció a la Mediació també s'oferirà als inquilins informació sobre les opcions existents per afrontar el problema de dificultats pel pagament del lloguer i/o deutes relacionats amb l'habitatge habitual; com ara la tramitació d'ajuts, assistència jurídica gratuïta...). 

L'estrena d'aquest servei que pretèn ajudar a les persones, conscients de la complicada situació de crisi econòmica i social de la ciutat, anirà acompanyat d'una campanya de comunicació municipal sota el lema "l'Habitatge és un dret". Un esport fet des de l'"honestedat i sensibilitat" amb testimonis de casos reals de Sant Cugat com és el cas de la propietària Núria Vallès, que ha assistit a l'acte de presentació. Vallès confessa que se sent "satisfeta" per haver pogut col·laborar en aquest projecte que pot arribar a animar a altres propietaris de la ciutat a sumar-s'hi. "Si es tornés a donar la situació, tornaria a fer-ho", ha sentenciat.

Com sol·licitar aquest servei?

Les peticions s'han de fer a través de l'Oficina Local d'Habitatge (Carrer d'Elies Rogent, 10 / 935 878 910 / [email protected]). En aquesta oficina s'ofereix una primera atenció i, en funció de les diferents casuístiques, es derivarà al Punt d'Atenció a la Mediació al Lloguer. Un servei que per ara només s'oferirà de forma telefònica o virtual arran de la crisi del coronavirus. 

Aquest servei estarà gestionat per la Fundació de l'habitatge per a la inclusió social Hàbitat 3. Una fundació, segons Gibert, amb "molta experiència i solvència demostrada". Es tracta d'una entitat gestora d'habitatge de lloguer social impulsada des de la Taula del Tercer Sector Social amb l'objectiu que el conjunt de la societat, i en especial dels col·lectius més vulnerables, puguin disposar d'un habitatge digne.