El Bicibús a Sant Cugat: el govern es compromet a consolidar-lo

Diverses regidories de l'Ajuntament treballaran per fomentar la iniciativa de mobilitat sostenible dels centres educatius

Primer dia de la prova pilot de Bicibús a l'escola Pi d'en Xandri de Sant Cugat.
Primer dia de la prova pilot de Bicibús a l'escola Pi d'en Xandri de Sant Cugat. | Anna Mira
29 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:55h

El Bicibús ha arribat per quedar-se. O, com a mínim, aquesta és la voluntat tant de les AFES com del govern local. Aquest dijous, en el marc de la Setmana de la Transició Energètica, l'Ajuntament ha organitzat una xerrada de la mà de l'AFA Pi d'en Xandri, de Collserola i de La Mirada -tres escoles amb un potent projecte de bicibús- per consolidar aquest model de desplaçament sostenible entre la comunitat educativa de la ciutat. "Una experiència col·lectiva interessantíssima per als alumnes que se senten acompanyats i segurs", ha apuntat la regidora d'Educació, Pilar Gorina. 

Així doncs, en una trobada al Casal de Torreblanca per relatar les experiències viscudes, el tripartit ha pogut escoltar de primera mà les demandes dels centres educatius. Com a resposta, per exemple, l'Ajuntament destinarà recursos per entregar armilles als voluntaris -per ajudar a donar més autoritat i seguretat-; s'impulsaran noves formacions pedagògiques per ajudar a actuar i tallar carrers de la manera pertinent; i el compromís de la Policia Local per acompanyar puntualment algun Bicibús durant el seu trajecte.

"Un terç de l'energia que es consumeix a la ciutat rau en els desplaçaments", ha exposat la comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó. "Tenia sentit parlar sobre la mobilitat en el si de la Taula Ciutadana per l'Emergència Climàtica", ha afegit. Cal recordar que algunes escoles ja han començat a rodar amb aquest projecte des de fa mesos; tot i que la majoria només han pogut comptar fins ara amb petites experiències o encara han d'estrenar-se. "La voluntat és salvar les traves perquè tots els centres puguin adherir-se a la iniciativa", ha afirmat el regidor de Mobilitat, José Gallardo, procliu a buscar més finançament i continuar ampliant la infraestructura de carrils bici del municipi en l'aposta per un canvi d'hàbits cap a una mobilitat més sostenible. 

Per la seva banda, des de l'Assemblea de la Bici han apuntat que, per exemple, l'Escola Pins del Vallès li "manca urgentment" un pàrquing de bicis abans de poder-se plantejar "seriosament" dur a terme aquesta activitat.