La gran festa de l'amor de Tindercat inunda de feromones el centre de Sant Cugat

Prop de tres-cents joves s'han reunit per cercar l'amor i arribar "acompanyat" a Sant Jordi

Cares conegudes com Miki Núñez, Sara Roy o Dave Zulueta s'han deixat veure per l'escenari
Cares conegudes com Miki Núñez, Sara Roy o Dave Zulueta s'han deixat veure per l'escenari | Sergi Baixas
22 d'abril del 2022
Actualitzat el 23 d'abril a les 0:27h
Presentacions ensopegades, mirades tímides i mans tremoloses dins de les butxaques. Prop de tres-cents adolescents i joves s'han congregat aquesta tarda a la plaça de Ramon Barnils de Sant Cugat. El popular "parc del Trenet" ha estat l'escenari escollit per acollir la primera trobada presencial del portal de cites online en llengua catalana Tindercat

Sota l'atractiva crida de "Ningú sense parella per Sant Jordi", l'expectació era força elevada. El jovent ha acudit presumint (in)discretament de les seves millors gales. Tot un look curosament seleccionat acompanyat d'un ampli ventall de gestos i somriures -al·ludint als Amics de les Arts- entrenats, i mai millor dit, digitalment. Aquesta vetllada, els solters tenen ben clar quin és el seu objectiu.

Sobre l'escenari, els promotors de Tindercat han organitzat diverses activitats i jocs interactius, amb cert to trapella, perquè els assistents poguessin trobar la seva "persona especial". Un esdeveniment pioner i exclusivament en català que ja va revolucionar les xarxes socials quan va néixer l'any passat fidelitzant ràpidament a milers de joves d'arreu dels Països Catalans que reivindicaven enamorar-se en la seva llengua. Tot plegat amb cares conegudes com els cantants Miki Núñez, Sara Roy, Dave Zulueta o el youtuber Carles Tamayo.
 

Una de les parelles que han sortit durant els jocs interactius Foto: Sergi Baixas


I és que l'acció de "lligar" ha mutat al llarg dels últims temps. Fins fa no gaire, els nois i noies havien d'esperar ansiosos al cap de setmana per sortir en grup cap a les discoteques o festes populars en cerca del seu amor, però ara ja no cal sortir de casa. Les aplicacions mòbils continuen agafant embranzida, accelerades durant la pandèmia, i cada vegada més joves opten pel "Swipe right/Swipe left" a l'hora de trobar parella. I avui, Tindercat ha volgut deixar enrere les pantalles per tenir una petita dosi, potser més vergonyosa, del cara a cara. "A lu antic".

Avui les mascaretes han quedat definitivament enterrades; les FFP2 interfereixen en les estratègies de flirteig. L'estampa és un popurri de gent de tots els estils, des del company que duu la dessuadora d'anar per casa fins al més elegant amb americana i mocassins; passant també pel casual poc casual i el bon santcugatenc del Napapijri.

Fa 24 hores, el col·lectiu feminista Hora Bruixa havia qüestionat públicament que aquest projecte servís per propiciar un "canvi de model en les relacions patriarcals i mercantilitzades". Per la seva banda, l'impulsor local de la iniciativa Gerard Querol -juntament amb Carla Junyent i Ramon Pera-, altrament conegut com a Gerry Querry Berry, agafava la torxa amb elegància i es comprometia a prendre totes les mesures necessàries perquè l'espai fos segur per a tothom. El punt lila de l'Ohficina Jove i una caravana pedagògica han vetllat en tot moment per la seguretat d'aquesta simpàtica festivitat.