Ramon Gutiérrez, alcaldable d'En Comú Podem a Sant Cugat

La coalició aconsegueix apartar diferències i continuen treballant plegats amb la mirada posada a les eleccions municipals del 2023

Ramon Gutiérrez, alcaldable de la colició d'En Comú Podem Sant Cugat
Ramon Gutiérrez, alcaldable de la colició d'En Comú Podem Sant Cugat | Sergi Baixas
30 de maig del 2022
Actualitzat a les 14:44h

Ramon Gutiérrez serà el cap de llista de la coalició d'En Comú Podem per a les eleccions municipals del 2023. Després de la desfeta dels anteriors comicis provocada per l'escissió de Sant Cugat en Comú i Podem Sant Cugat -i que va acabar deixant ambdós fora del consistori en una tònica que es va reproduir arreu del país-, l'espai dels comuns ha "après la lliçó" i durant els darrers mesos les dues assamblees han estat treballant plegades en l'elaboració d'un programa "ambiciós" que els torni a fer guanyar la representació pública.

En paraules del coordinador de Podem Sant Cugat, Amèrico Ologaray, "cal recuperar aquest protagonisme i per això hem escollit el millor candidat que tenim". Ologaray ha reivindicat la carrera política de Gutiérrez i ha destacat el seu perfil "jove, sensible i empàtic" que el fa capaç, afirma, de "connectar amb la gent" i treure un bon resultat electoral.

Un nomenament que Gutiérrez assumeix amb "ganes i il·lusió". "Estem preparats", ha assegurat en una roda de premsa on ha brandat que el partit es troba en un "millor moment" que fa tres anys i que han detectat l'"ànim de la gent".

Gutiérrez ha exposat que Sant Cugat està esdevenint una "gran ciutat on afloren moltes de les contradiccions que projecta el capitalisme amb derivades individualistes i de desigualtats". "Per això cal un municipalisme transformador del segle XXI que no deixi cap persona enrere", ha remarcat. "Volem una ciutat més feliç, resilient i facilitadora de la vida que ens permeti confiar en el futur", ha resumit.

Pel que fa a les expectatives electorals, la formació apunta a "governar i obtenir l'alcaldia". No obstant això, no es tanquen portes a possibles pactes posteriors amb la resta de forces polítiques d'esquerres del consistori; inclosa la seva possible entrada a un quatripartit. "El nou tripartit és un govern diferent, però no tant com ens agradaria", han sentenciat.

La resta de noms de la llista, que seran escollits segons principis d'"idoneïtat", es faran públics després de l'estiu.