Un sentit adéu a Degollada: «Fins sempre, Elena»

Familiars, amics i companys de professió han recordat la figura i l'"exemplar" tarannà de la vocal de Junts per Valldoreix

Imatge de l'acte de comiat a la Sala de Plens de l'EMD de Valldoreix
Imatge de l'acte de comiat a la Sala de Plens de l'EMD de Valldoreix | Sergi Baixas
02 de juny del 2022
Actualitzat el 03 de juny a les 12:24h

Fa prop d'un mes, Valldoreix es llevava amb una trista "pèrdua irreparable". Elena Degollada, vocal d'Economia, Participació Ciutadana, Gent Gran, Comerç i Serveis Socials de l'EMD de Valldoreix, moria als 59 anys després d'una llarga malaltia. I aquest dijous al vespre, s'ha celebrat un solemne i emotiu acte de comiat en la seva memòria entre familiars, amics i companys de professió.

"Una gran i, sobretot, bona persona". Poemes, historietes personals i textos escrits amb el cor en un puny han recordat la figura de Degollada en un arreveure amb les emocions a flor de pell. Valenta, forta, compromesa, responsable i humil, són tan sols alguns dels adjectius que s'han fet sentir entre les parets de la sala de plens per homenatjar el seu tarannà durant els discursos i parlaments del president Josep Puig, del seu company de partit Bernat Gisbert, dels membres de l'oposició Susanna Casta, Ferran Margineda i Jaume Santmartí, de la presidenta del Casal d'Avis Montserrat Roure, de l'exalcaldessa i alcaldessa Mercè Conesa i Mireia Ingla, i del seu germà Eduard Degollada.

Tots ells, han coincidit en l'impacte personal que va suposar en les seves vides conèixer-la i haver-la tingut a prop reivindicant alhora la seva actitud "exemplar". Una naturalesa i humor que va mantenir intactes, fins i tot, mentre se sotmetia al tractament de la quimioteràpia o quan va haver d'afrontar-se a les primeres i dures setmanes de la pandèmia vetllant pels usuaris de les residències de gent gran de la Vila. "Li agraeixo aquest temps que va dedicar a la comunitat i per haver fet un millor Valldoreix i un millor Sant Cugat", ha afirmat Ingla.

I és que la representant pública de Junts per Valldoreix va arribar a l'administració local de la Vila l'any 2016 a proposta del propi president Josep Puig; qui ha volgut recordar com li va plantejar el "repte" en substitució de Xavier Gavaldà. Un càrrec que, assegura, va agafar "il·lusionada i amb molta motivació".

"La gent només mor quan l'oblidem i, estic segur, que això no passarà. Fins sempre, Elena".