La majoria de vegades que hem de rentar fruites i verdures, ho fem passant els aliments una estona per sota l'aixeta. Tot i aquesta pot ser una manera efectiva d'eliminar-ne els pesticides que duen, no sempre funciona.
Si no hi ha la possibilitat de comprar productes orgànics, que no porten components artificials, a continuació unes quantes maneres de garantir que el que mengem està el més lliure possible de components químics.
Una possible manera d'eliminar pesticides és deixar la fruita o verdura que vulguem netejar submergida en una solució d'aigua barrejada amb bicarbonat durant 15 segons. La proporció ha de ser d'una cullerada de bicarbonat per dues d'aigua.
[noticiadiari]2/219431[/noticiadiari]
El vinagre també pot ser una solució, però hi ha l'inconvenient que deixi el seu gust als aliments que estem intentant netejar.
Una de les solucions més efectives és no limitar-se a passar per aigua les fruites i les verdures, sinó eixugar-les després amb un drap, fregant-les a consciència.
Sens dubte, tot plegat maneres útils d'intentar ingerir el mínim de substàncies químiques. Aquesta és la llista de 12 aliments amb més pesticides que tenim a la nostra cuina.
Així es poden netejar les fruites i verdures per eliminar-ne els pesticides
Maneres casolanes d'eliminar substàncies químiques més enllà de passar els aliments per aigua

- A Gallecs, cel i terra es fusionen amb més força que a cap altre indret del Vallès | Manel González -
- | Manel González
ARA A PORTADA
Publicat el 02 de maig de 2021 a les 14:40
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest dimarts 8 d'abril: estabilitat tacada per nuvolositat
-
Societat El projecte Vincles d'Òmnium Cultural ajuda a frenar discursos d'odi i discriminació, segons un estudi de la UOC
-
Societat Els abonaments de Rodalies pels mesos de maig i juny es podran adquirir a partir d’aquest dimarts
-
Societat El president de Renfe desmenteix Paneque i nega que el 24% de la flota de Rodalies estigui «fora de servei»
-
Societat Mor Pepe Rodríguez, periodista català i professor històric de la UAB