Així has de planxar-te els cabells per evitar cremar-los

Els experts donen consells a tenir en compte tant per aquelles persones que s'allisen el pèl diàriament com per les que només ho fan de tant en tant

Una dona planxant-se els cabells
Una dona planxant-se els cabells | Pexels
Redacció
04 de juliol de 2024, 18:50
Actualitzat: 18:54h

Ets d'aquelles persones que es planxa els cabells cada dia? O d'aquelles que només ho fa de tant en tant? En qualsevol dels dos casos, has de saber que hi ha una sèrie de precaucions que has de tenir en compte per evitar que es cremin i s'acabin danyant.

Ja se sap. La planxa és una aliada perfecta si vols lluir uns cabells completament llisos, però si vols que, a més a més, es vegin brillants, els has de tenir sans. Així doncs, per a un acabat perfecte, a banda d'espaiar l'ús de la planxa, per als experts i expertes també és clau fer servir productes nutritius i adients per al teu tipus de cabells. Aquestes són totes les recomanacions que han fet públiques. Si creus que et poden interessar, treu llibreta i boli i pren nota perquè et poden fer servei:

  • El primer de tot és que quan et dutxes, donis als teus cabells els nutrients que necessiten. Per exemple, pots posar-te un parell de cops a la setmana mascaretes. És una manera d'aconseguir que a l'hora de passar la planxa els cabells estiguin ben forts. 
  • Sobretot mai et planxis els cabells quan estan molls. Els cabells humits són més fràgils que quan estan secs i, si els impregnes de calor, el mal encara pot ser pitjor.
  • Varia la temperatura de la planxa en funció dels teus cabells. Molts cops posem la temperatura més alta pensant que així acabarem més de pressa, però el cert, segons els experts i expertes, és que la temperatura s'ha de triar en funció del tipus de pèl que es té, no de si li haurem de donar més o menys passades. En aquest sentit, si tens uns cabells fins, l'aconsellable és que la temperatura sigui de 160 graus, i si els tens gruixuts i sans, 230.
  • Aïlla el pèl amb un protector tèrmic. És essencial per protegir i hidratar la cabellera. De retruc, faràs que faci bona olor i el tacte sigui natural i suau.
  • És el moment d'allisar els cabells. El millor per no fer-los malbé és dividir-los en petites parts. Un cop els hi hagis passat la planxa, procura de no tornar a fer-ho fins que no tornin a estar freds.
  • Un darrer punt important a tenir en compte és que els cabells s'han d'allisar el mínim possible. Quan els tinguis llisos, atura't. No cal que facis més passades de les que toca.