Alerta alimentària per presència d'un bacteri en un formatge venut a Catalunya

El formatge contaminat és d'origen francès i conté el bacteri Escherichia coli

Publicat el 18 d’octubre de 2025 a les 19:02
Actualitzat el 18 d’octubre de 2025 a les 19:23

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat aquest diumenge de la possible presència del bacteri Escherichia coli (E. Coli) en un formatge d'origen francès distribuït a Catalunya.

Es tracta del lot PONT0509 del producte Crottin de Chavignol de la marca Dubois Boulay. L'avís ha arribat a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea. Es recomana no consumir aquest formatge i acudir a un centre de salut si es tenen símptomes com recaragolaments o diarrea.

 

 

Segons ha explicat el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, la contaminació per E.coli suposa un "important problema de salut pública" perquè pot provocar símptomes greus. Després d'intoxicar-se, alguns dels símptomes que apareixen són la diarrea, que pot acabar sent amb sang, les nàusees i els vòmits o les rampes abdominals i estomacals. Tot això pot arribar a produir-se tres o quatre dies més tard que la ingesta.

Què és l'Escherichia coli?

Escherichia coli (E. coli) és un bacteri que creix a temperatures de 20° a 40 °C. Forma part de la microbiota habitual de l'intestí de persones i animals, que s'elimina a través de la femta. Encara que la majoria dels ceps són inofensives, algunes poden causar greus malalties de transmissió alimentària.