20
de febrer
de
2024, 11:30
Actualitzat:
13:18h
Els llegums són un aliment variat i molt versàtil. N'hi ha molts i es poden preparar de maneres molt diferents. A més, són molt saludables. És cert que preparar-los, sovint, porta temps, ja que els llegums crus necessiten estar amb aigua durant moltes hores abans de ser cuinats. Tot i això, com amb tot, hi ha una solució ràpida i pràctica.
Els llegums de pot, siguin llenties, fesols o cigrons, ja cuits són perfectes per acompanyar les nostres menjades quan no tenim temps per preparar amb calma els llegums crus. Ens estalviem el temps de cocció i els podem introduir directament a l'olla, paella o carmanyola que estem preparant.
La pregunta que ens sorgeix a tots és si cal passar-los per aigua abans o no. El líquid de conserva dels llegums s'anomena aquafaba, és l'aigua amb què han estat cuinats i, a més, serveix per allargar la vida útil del producte. Així, és segur i apte per al consum.
De fet, si tirem tot el líquid podem perdre alguns nutrients, com ara vitamines hidrosolubles o minerals. Però tot depèn de la marca, de la conserva i del procés que s'hagi seguit per elaborar els llegums. Cal, doncs, revisar l'etiqueta i mirar si s'hi han afegit conservants o agents estabilitzants. En aquest cas es recomana rentar-los a sota de l'aixeta amb aigua abans de preparar-los, sobretot en receptes fresques com les amanides.
Els llegums de pot, siguin llenties, fesols o cigrons, ja cuits són perfectes per acompanyar les nostres menjades quan no tenim temps per preparar amb calma els llegums crus. Ens estalviem el temps de cocció i els podem introduir directament a l'olla, paella o carmanyola que estem preparant.
La pregunta que ens sorgeix a tots és si cal passar-los per aigua abans o no. El líquid de conserva dels llegums s'anomena aquafaba, és l'aigua amb què han estat cuinats i, a més, serveix per allargar la vida útil del producte. Així, és segur i apte per al consum.
De fet, si tirem tot el líquid podem perdre alguns nutrients, com ara vitamines hidrosolubles o minerals. Però tot depèn de la marca, de la conserva i del procés que s'hagi seguit per elaborar els llegums. Cal, doncs, revisar l'etiqueta i mirar si s'hi han afegit conservants o agents estabilitzants. En aquest cas es recomana rentar-los a sota de l'aixeta amb aigua abans de preparar-los, sobretot en receptes fresques com les amanides.