El cas de la Guàrdia Urbana es complica: l'advocat d'Albert López nega la confessió

José Luis Bravo assegura que l'únic que ha admès el seu client és que va "encobrir" els fets comesos per Rosa Peral, però que en cas d'existir una confessió “no tindria transcendència jurídica”

Rosa Peral i Albert López en la segona sessió del judici del crim de la Guàrdia Urbana
Rosa Peral i Albert López en la segona sessió del judici del crim de la Guàrdia Urbana | ACN
Redacció
17 d'abril del 2024
Actualitzat a les 17:07h

José Luis Bravo, advocat d’Albert López, un dels dos condemnats pel crim de la Guàrdia Urbana, ha assegurat que el seu client no ha fet cap confessió. Segons ha dit en declaracions a Antena 3, ha parlat amb López i ell li ha dit que “tot és fals” i que no hi ha cap document de confessió. “No hi ha hagut cap confessió. L’únic que Albert ha confessat és la seva participació encobridora en el crim, mai ha admès haver participat en la mort de Pedro”, ha assegurat.

Pel que fa a possibles permisos penitenciaris, ha indicat que ja té marcada una pauta i que sap quan hi podrà accedir, tot i que encara queden lluny. En aquest sentit, l’advocada de Rosa Peral, Núria González, ha remarcat al mateix mitjà que si sap quan podrà sortir és que ha confessat els fets. “A l'Estat per tenir accés a un benefici penitenciari és obligatori que els presos reconeguin els fets”, ha dit González, que ha destacat que Peral ha demanat diversos permisos i tots han estat rebutjats perquè no reconeix la seva culpa.

En aquest punt, Bravo ha replicat que quan parlava de permisos, es referia més aviat a quan els podrà demanar, però no si li donarien o no. A més a més, ha assegurat que “no és necessari que una persona reconegui els fets per poder accedir a permisos”.

L'advocat d'Albert López també ha lamentat les informacions sobre una suposada confessió del seu client alhora que ha indicat que volen esbrinar com s’ha filtrat aquesta informació. En tot cas, ha assegurat que encara que existís, “no tindria cap transcendència jurídica”.

Després que la defensa de Peral hagi apuntat que estudiaven una revisió de la sentència, ha assenyalat que la sentència és “inamovible” i que només podria canviar amb una “prova de caràcter científic irrefutable”, però no per un testimoni. Demanar algun tipus de revisió, ha conclòs, és una “excentricitat”.

Arxivat a