Una cinquantena de catalans surten en creuer del Port de Barcelona per fer la volta al món

Els creueristes visitaran 46 destinacions de 21 països durant quatre mesos a bord de l'MSC Magnifica

Creueristes embarquen a l'MSC Magnifica al Port de Barcelona per fer la volta al món
Creueristes embarquen a l'MSC Magnifica al Port de Barcelona per fer la volta al món | Oriol Escudé / ACN
Redacció
07 de gener de 2025, 18:02

Una cinquantena de catalans han salpat aquest dimarts a la tarda des del Port de Barcelona per fer la volta al món en 121 dies. I és que, durant els quatre mesos de viatge, els creueristes visitaran 46 destinacions de 21 països a bord de l'MSC Magnifica. La ruta comença al Mediterrani, segueix per Amèrica del Sud, travessa l'oceà Pacífic fins a Austràlia i passa per l'Àfrica abans de tornar al punt d'inici. En total, unes 2.300 persones de diverses nacionalitats faran la ruta completa amb un preu base de 18.000 euros per persona. Entre els perfils que han embarcat al creuer, hi ha parelles de jubilats i passatgers que poden teletreballar mentre naveguen arreu del planeta.

Al llarg del matí de dimarts, els creueristes han anat arribant progressivament a la Terminal B del Port de Barcelona per embarcar al vaixell. En total, hi ha 157 creueristes espanyols, dels quals 58 són catalans. L’MSC Magnifica va iniciar el viatge fa dos dies, amb parades en dos ports italians, Gènova i Civitavecchia, i aquest dilluns ho va fer a Marsella. Molts dels viatgers d’aquests destins han aprofitat la parada a la capital catalana per visitar la ciutat. 

Després de Barcelona, el creuer farà una escala a Màlaga abans de travessar l'Atlàntic en direcció al Brasil. A continuació, recorrerà la costa d'Argentina, amb diverses parades fins a arribar a Ushuaia, l'extrem més austral del planeta. Després, posarà rumb cap a Xile, vorejant l'extrem sud del continent. Seguidament, el creuer travessarà l'oceà Pacífic, fent escala a illes paradisíaques com Tahití i la Polinèsia Francesa. Continuarà cap a Nova Zelanda i Austràlia abans de dirigir-se a les Malvines, les Seychelles i Madagascar. El viatge culminarà amb parades a Sud-àfrica, Namíbia, Senegal i Fuerteventura, abans de tornar al Mediterrani. 

Els passatgers arribaven al port carregats d'equipatge i amb cares d'il·lusió, molts d'ells acompanyats de familiars. Una bona part dels creueristes que fan la travessa són jubilats, com la Nieves i el Constantino, que celebrarà els seus 80 anys durant el viatge. "Se'ns va ocórrer a principis de l'any passat i ja ho vam reservar," han explicat abans d'embarcar. El matrimoni, que són navegants de vela i tenen experiència al mar, diu que "no els fa por ni el mar ni la soledat" dels quatre mesos de travessia. 

Un perfil de passatgers ben diferent és el de la Pilar, que farà la volta al món per segon cop mentre treballa a distància des del creuer. Ho farà acompanyada del seu marit, ja jubilat. "Són quatre mesos d'aventura, vivències i experiències," afirma, i afegeix que "gràcies a la tecnologia" ho pot fer. Tot i haver visitat alguns dels destins, té moltes ganes de descobrir Nova Zelanda. "És un lloc únic, segur que allà hi tindrem grans experiències," conclou.

Per a molts, aquest viatge és un somni de tota la vida. La Gabrielle i enRoger, un matrimoni jubilat d'Alemanya que van embarcar a Itàlia, han explicat que han estat dos anys planejant el viatge. "Hem treballat tota la nostra vida, 49 anys, i ara que estem jubilats, és el moment de fer-ho", han explicat. D'altres, com la Valerie i en Pascal, de França, tenen por que els quatre mesos se'ls facin llargs. "La primera nit ens va costar dormir, perquè ens vam adonar que seríem quatre mesos al creuer, i és bastant de temps," han explicat. 

El vaixell, que serà casa seva durant quatre mesos, compta amb tots els equipaments necessaris, com ara cinc restaurants, 12 bars temàtics, una piscina amb coberta retràctil, un cinema i un teatre. Els viatgers també podran gaudir d'activitats esportives, com tenis, minigolf, bitlles, billar, a més de gimnasos o fins i tot una pista per córrer.