Com evitar que l'estiu faci malbé el teu telèfon mòbil?

Les altes temperatures són un dels principals factors de risc, però n'hi ha més

A l'estiu ens emportem el mòbil a tot arreu
A l'estiu ens emportem el mòbil a tot arreu | Pixabay
Redacció
30 de juny de 2024, 13:49

Arriba l'estiu i amb aquest les altes temperatures, el sol, els dies fora de casa... I sempre ho fem acompanyats del nostre telèfon mòbil. Ja sigui per ser fotos, per poder-nos comunicar, per entretenir-nos o perquè ja és una eina que portem a sobre gairebé sense pensar-hi. Sigui com sigui, és un aparell tecnològic i l'hem de cuidar per tal que no es faci malbé amb les condicions climatològiques extremes que ens podem trobar a l'estiu. 

El principal enemic de les tecnologies són les altes temperatures. Sotmetre els telèfons a aquestes temperatures podria provocar un mal funcionament o seriosos problemes en el dispositiu. A més, això podria escurçar la seva vida útil. Per evitar "cops de calor tecnològics" és important evitar deixar el telèfon en exposició directa al sol per tal d'impedir que s'esclafi en excés. L'error més habitual és deixar-lo sobre la tovallola quan estem a la platja o a la piscina. En condicions de molta calor és recomanable baixar la brillantor de la pantalla o fins i tot posar el mode avió, d'aquesta manera s'evita que el telèfon hagi de treballar més. 

En aquest sentit, també hi ha altres accions que podem prendre per millorar la salut del telèfon, com per exemple desactivar la connexió Bluetooth i WiFi. Amb tot això es pot arribar a reduir entre 5 i 10 graus la temperatura del terminal. Si ens en descuidem el telèfon al sol, hem d'apagar-lo i treure-li la funda com més aviat millor, i protegir-lo del sol. 

La sorra, l'aigua i la crema solar

Els altres rivals per un funcionament òptim del telèfon són la sorra, l'aigua i la crema. La sorra, si està en contacte directe amb la pantalla la pot acabar ratllant. També hi ha la possibilitat que petits grans de sorra entrin als ports del dispositiu. L'aigua ja és una vella coneguda enemiga dels telèfons. Hem de vigilar perquè hi ha molts telèfons que estan protegits de l'aigua però no de l'aigua salada, molt més corrosiva. 

La crema solar és un imprescindible quan sortim a l'exterior. Per evitar cremades a la pell és molt important fer-ne servir. Ara bé, així com per nosaltres ha de ser la nostra aliada, pels nostres telèfons és més aviat una enemiga. Si no ens rentem les mans després d'aplicar-nos crema, podem malmetre el telèfon. Això es deu al fet que la crema és un material que s'adhereix a les superfícies i taca el producte, quedant impregnat. Per exemple, pot afectar a la sensibilitat tàctil del telèfon.