Detecten salmonel·losi en productes de pollastre procedents de l'Estat

El sistema d'alertes alimentàries de la Unió Europea assegura que els productes s'han comercialitzat en diversos supermercats d'Espanya i França

Pit de pollastre cru, un dels aliments que poden causar salmonel·losi
Pit de pollastre cru, un dels aliments que poden causar salmonel·losi
Redacció
29 d'abril del 2024

El Sistema d'Alerta Ràpida per Aliments i Pinsos de la Unió Europea (RASFF) ha informat recentment de la detecció de Salmonella enterica serotip Infantis en productes de pollastre procedents de l'Estat

El bacteri és l'agent patogen causant de la salmonel·losi, una infecció que afecta principalment l'aparell digestiu i que, en alguns casos, pot tenir conseqüències perjudicials per a la salut de les persones. Els productes afectats, que es venien en diversos supermercats d'Espanya i França -com ara Carrefour o Monoprix- ja s'han retirat del mercat. 

La detecció del bacteri va ser resultat dels controls rutinaris que fa l'empresa productora, encarregada de comunicar-ho a les autoritats franceses i que, de retruc, van traslladar-ho a la RASFF. Es tracta d'un nivell de risc "greu", tenint en compte els quadres mèdics que pot causar la Salmonella infantis en persones. 

La infecció per Salmonella es produeix després de la ingesta de productes contaminats i els principals aliments implicats són l'aviram, els ous o els productes carnis en general si no estan ben cuinats. Se sol manifestar principalment en forma de vòmits, diarrees o nàusees, acompanyats de rampes abdominals.