30
de novembre
de
2023, 16:55
Actualitzat:
18:06h
Barcelona va ser aquest dimarts al vespre el punt més important de la gastronomia mundial. La capital catalana va ser l'escenari escollit per la guiaMichelin per fer l'entrega de les noves estrelles en el primer any de la guia d'Espanya en solitari, després de "divorciar-se" del Portugal que l'ha acompanyat fins ara.
31 nous restaurants formen ara una nova constel·lació que ja brilla amb els seus companys veterans. Catalunya es manté com la regió de l'Estat amb més estrellats: amb el Quirat i Suto, que s'estrenen aquest 2024, ja en són 54. Però la cuina catalana també va ser un excel·lent amfitrió pel sopar de la gala, el que podria considerar-se pràcticament el millor menú del món.
En concret, nou restaurants de Barcelona van aportar un total de 19 plats que combinen alguns dels millors productes del país. Els més remarcables són l'ABaC de Jordi Cruz, la cuina dels Germans Torres i el Disfrutar d'Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, tots tres establiments amb tres estrelles Michelin. De peix a carn passant per un final dolç, i tot acompanyat d'una selecció de vins, aquest va ser el menú de la gala Michelin a Barcelona:
31 nous restaurants formen ara una nova constel·lació que ja brilla amb els seus companys veterans. Catalunya es manté com la regió de l'Estat amb més estrellats: amb el Quirat i Suto, que s'estrenen aquest 2024, ja en són 54. Però la cuina catalana també va ser un excel·lent amfitrió pel sopar de la gala, el que podria considerar-se pràcticament el millor menú del món.
En concret, nou restaurants de Barcelona van aportar un total de 19 plats que combinen alguns dels millors productes del país. Els més remarcables són l'ABaC de Jordi Cruz, la cuina dels Germans Torres i el Disfrutar d'Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, tots tres establiments amb tres estrelles Michelin. De peix a carn passant per un final dolç, i tot acompanyat d'una selecció de vins, aquest va ser el menú de la gala Michelin a Barcelona:
ABaC (Jordi Cruz)
- Brioix francès amb anguila a la brasa i el seu teriyaki. Wasabi fresc i allioli d'anguila fumada.
- Milanesa de xai amb macadàmies a tall de castanyes.
Cocina Hermanos Torres (Sergio i Javier Torres)
- Primera florada de pèsols del Maresme, pernil de gla, perles de Sagu i vel de cansalada ibèrica.
- Tàrtar de calamar de costa consomé d'au i caviar.
Disfrutar (Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas)
- Polvoró de tomàquet amb caviaroli d'oli d'oliva.
- Calçots liofilitzats amb salsa romesco i els seus olis.
- Les olives del Disfrutar.
Dos Palillos (Albert Raurich)
- Rosa de llobarro curada en koji amb dashi de pernil de gla i pal tallat.
- Cocotxa de lluç al pil-pil japonès.
Enigma (Albert Adrià)
- Dadinho de tapioca farcit de formatge i trufa negra.
- Canapè de xocolata negra amb mucílag de cacau.
Moments (Raül Balam)
- Roda de xocolata i olives.
- Tripes de bacallà.
Koy Shunka (Hideki Matsuhisa)
- Futomaki de tonyina.
- Miso ramen.
Lasarte (Paolo Casagrande)
- Quallada de carrabiners, tomàquet, api i poma.
- Choux d'avellana i trufa.
Via Veneto (David Andrés)
- Llebre a la royal.
- Flam amb nata.