El saló ISE de l'audiovisual s'inaugura amb 70.000 persones registrades

Colau reivindica que la celebració a la capital catalana és una aposta de futur "estratègica" que genera 15.000 llocs de treball a la ciutat i els congressistes asseguren que l'oportunitat de mercat és "enorme"

El saló ISE torna postpandèmia amb 68.000 persones registrades
El saló ISE torna postpandèmia amb 68.000 persones registrades | ACN
Nació
31 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:31h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha felicitat aquest dimarts per la celebració d'una nova edició de l'Integrated Systems Europe (ISE) i l'aposta dels seus organitzadors per la capital catalana. "No és un congrés qualsevol, és una aposta de futur estratègica i treballarem plegats perquè sigui un èxit i estic segura que així serà", ha assenyalat l'alcaldessa en declaracions als mitjans abans de la inauguració. I és que la fira de l'audiovisual més important del món s'ha inaugurat aquest dimarts amb 68.000 persones registrades.

Colau ha celebrat que en plena pandèmia els organitzadors de l'ISE tinguessin "claríssim que Barcelona era la millor ciutat del món per instal·lar-s'hi i créixer" i ha recordat que només a la capital catalana el sector audiovisual dona feina a 15.000 persones i concentra el 70% de les empreses tecnològiques d'arreu de l'Estat.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Barcelona ha comentat que el sector audiovisual té un "enorme potencial de creixement" i ha dit que l'arribada de l'ISE a la capital catalana "no és una anècdota aïllada" sinó que arriba quan el Mobile World Congress ja ha anunciat que s'instal·la definitivament a la ciutat.

Colau també ha assenyalat que les empreses tecnològiques subratllen que el que més valoren és que Barcelona "és una de les millors ciutats on viure i treballar alhora" i considera que la ciutat és ben posicionada per liderar el futur "amb una econòmica diversificada i puntera al mateix temps que som líders en inversió social, creant més habitatge que mai i posant persones al centre".

El saló líder del sector ha obert portes aquest dimarts al recinte de Gran Via de la Fira i la cita s'allargarà fins divendres i mostrarà la seva cara més massiva a Catalunya, després d'una primera edició molt limitada per la Covid i de rebre 43.600 assistents el 2022. L'ISE comptarà amb uns 57.000 metres quadrats i ocuparà sis dels vuit pavellons del recinte.

Els congressistes que omplen des d'aquest dimarts els passadissos del saló ISE es mostren optimistes davant el potencial del sector audiovisual tot i la crisi que afecta el sector tecnològic, amb acomiadaments recents a grans empreses presents a la cita com Microsoft o Google. Aquest matí, s'hi veien delegacions vingudes de països com la Xina o l'Índia, que a les anteriors edicions del saló es van veure afectades per les restriccions del coronavirus. "El sector està creixent perquè durant la pandèmia la gent va invertir en cases i oficines connectades", explica a l'ACN Kapil Thirwani, de l'empresa Munro. Diana Rojas, vinguda de Colòmbia, destaca que a hores d'ara "l'oportunitat del mercat és enorme".
Arxivat a