Segons el tipus d'aliment que es vulgui guardar, és aconsellable fer-ho en envasos de metall, vidre o ceràmica en comptes de fer-ho en carmanyoles de plàstic, segons aconsella la influencer experta en nutrició i hàbits saludables Melissa Da Silva, que assegura recollir els consells de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).
Aquesta recomanació és sobretot aplicable quan es volen guardar aliments amb una alta acidesa, com el tomàquet tallat o ratllat, o altres vegetals que no estiguin sencers. També és aplicable a plats cuinats que siguin greixosos, sobretot si encara estan calents. En aquests casos, la influencer aconsella l'ús d'altres envasos, ja que el plàstic pot migrar en petites partícules a l'aliment i acabar en el nostre organisme.
Cal estar alerta, també, als envasos que de nou en nou fan una forta olor de plàstic, ja que les substàncies químiques que allibera contaminarien l'aliment, oimés encara amb l'envàs tancat hermèticament.
Per tot plegat, Da Silva recomana prioritzar l'ús d'envasos d'un altre material, com els metàl·lics, els de vidre o els de ceràmica. La influencer també aconsella no fer servir paper de plata pels mateixos motius que desaconsella el plàstic.
[plantillavirals]
En quins casos no és aconsellable guardar aliments en envasos de plàstic?
Els productes molt àcids o molt greixosos poden provocar la migració de partícules químiques de l'envàs al menjar
Ara a portada
Publicat el 11 de novembre de 2023 a les 17:18
Actualitzat el 11 de novembre de 2023 a les 17:28
Et pot interessar
-
Societat Trànsit xifra en 200 les sancions a vehicles pesants durant l'operació sortida de Setmana Santa
-
Societat Mor Montse Guillén, ambaixadora de la cuina catalana i la primera a exportar el pa amb tomàquet als EUA
-
Societat Evacuats set hores després els passatgers d'un tren avariat per la tempesta
-
Societat Les papallones de Luz Marina