En quins casos no és aconsellable guardar aliments en envasos de plàstic?

Els productes molt àcids o molt greixosos poden provocar la migració de partícules químiques de l'envàs al menjar

Envasos de plàstic amb menjar
Envasos de plàstic amb menjar | Europa Press
Nació
11 de novembre de 2023, 17:18
Actualitzat: 17:28h
Segons el tipus d'aliment que es vulgui guardar, és aconsellable fer-ho en envasos de metall, vidre o ceràmica en comptes de fer-ho en carmanyoles de plàstic, segons aconsella la influencer experta en nutrició i hàbits saludables Melissa Da Silva, que assegura recollir els consells de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Aquesta recomanació és sobretot aplicable quan es volen guardar aliments amb una alta acidesa, com el tomàquet tallat o ratllat, o altres vegetals que no estiguin sencers. També és aplicable a plats cuinats que siguin greixosos, sobretot si encara estan calents. En aquests casos, la influencer aconsella l'ús d'altres envasos, ja que el plàstic pot migrar en petites partícules a l'aliment i acabar en el nostre organisme.

Cal estar alerta, també, als envasos que de nou en nou fan una forta olor de plàstic, ja que les substàncies químiques que allibera contaminarien l'aliment, oimés encara amb l'envàs tancat hermèticament.

Per tot plegat, Da Silva recomana prioritzar l'ús d'envasos d'un altre material, com els metàl·lics, els de vidre o els de ceràmica. La influencer també aconsella no fer servir paper de plata pels mateixos motius que desaconsella el plàstic.