Les formes més sanes de menjar-se un ou

Durs, escalfats o a la planxa són algunes de les tècniques recomanades per aprofitar al màxim els nutrients d'aquests aliments

Uns ous dins un paquet, en una imatge d'arxiu
Uns ous dins un paquet, en una imatge d'arxiu | Unsplash
Nació
12 de març del 2024
Actualitzat a les 11:40h
No és cap secret que els ous representen una gran font de vitamines, minerals i proteïnes, uns aspectes que els fan imprescindibles per a qualsevol dieta equilibrada. Es tracta d'un aliment molt versàtil, que serveix per crear plats de diferents varietat, però cal tenir en compte quines són les millors formes de menjar-se'ls de manera sana.

Els ous poden formar part de dietes per perdre pes i grassa, però també per mantenir-nos simplement sans. En aquest sentit, si el que es vol és obtenir la màxima quantitat possible de proteïnes, el que es recomana és cedir el protagonisme a la clara d'ou. És per això que, per exemple, molts culturistes i esportistes se la beuen en batuts.

Ara bé, perquè aquest nutrient sigui assimilat completament a l'organisme sense recórrer a batuts, el millor és desnaturalitzar l'ou. Una de les maneres d'aconseguir-ho és sotmetent-lo a la calor. En aquest sentit, els ous cuits o durs són una de les millors maneres de consumir aquest aliment, ja que, a més, no cal ni oli ni mantega.

Per altra banda, els ous escalfats també són una de les maneres més sanes de menjar-los. A banda d'aprofitar les proteïnes, amb aquesta tècnica només cal aigua i vinagre o suc de llimona. Per últim, els ous a la planxa és una altra varietat que és saludable, ja que, com a molt, s'afegirà sal i pebre i no es farà servir grassa.