12
de març
de
2024, 11:40
Actualitzat:
11:40h
No és cap secret que els ous representen una gran font de vitamines, minerals i proteïnes, uns aspectes que els fan imprescindibles per a qualsevol dieta equilibrada. Es tracta d'un aliment molt versàtil, que serveix per crear plats de diferents varietat, però cal tenir en compte quines són les millors formes de menjar-se'ls de manera sana.
Els ous poden formar part de dietes per perdre pes i grassa, però també per mantenir-nos simplement sans. En aquest sentit, si el que es vol és obtenir la màxima quantitat possible de proteïnes, el que es recomana és cedir el protagonisme a la clara d'ou. És per això que, per exemple, molts culturistes i esportistes se la beuen en batuts.
Ara bé, perquè aquest nutrient sigui assimilat completament a l'organisme sense recórrer a batuts, el millor és desnaturalitzar l'ou. Una de les maneres d'aconseguir-ho és sotmetent-lo a la calor. En aquest sentit, els ous cuits o durs són una de les millors maneres de consumir aquest aliment, ja que, a més, no cal ni oli ni mantega.
Per altra banda, els ous escalfats també són una de les maneres més sanes de menjar-los. A banda d'aprofitar les proteïnes, amb aquesta tècnica només cal aigua i vinagre o suc de llimona. Per últim, els ous a la planxa és una altra varietat que és saludable, ja que, com a molt, s'afegirà sal i pebre i no es farà servir grassa.
Els ous poden formar part de dietes per perdre pes i grassa, però també per mantenir-nos simplement sans. En aquest sentit, si el que es vol és obtenir la màxima quantitat possible de proteïnes, el que es recomana és cedir el protagonisme a la clara d'ou. És per això que, per exemple, molts culturistes i esportistes se la beuen en batuts.
Ara bé, perquè aquest nutrient sigui assimilat completament a l'organisme sense recórrer a batuts, el millor és desnaturalitzar l'ou. Una de les maneres d'aconseguir-ho és sotmetent-lo a la calor. En aquest sentit, els ous cuits o durs són una de les millors maneres de consumir aquest aliment, ja que, a més, no cal ni oli ni mantega.
Per altra banda, els ous escalfats també són una de les maneres més sanes de menjar-los. A banda d'aprofitar les proteïnes, amb aquesta tècnica només cal aigua i vinagre o suc de llimona. Per últim, els ous a la planxa és una altra varietat que és saludable, ja que, com a molt, s'afegirà sal i pebre i no es farà servir grassa.