Natural com la Bresca

Publicat el 27 de juliol de 2011 a les 22:01
Ben a prop del Passeig Marítim de Cambrils hi ha, des de fa més de deu anys, el restaurant Bresca (Travessera Àncora, 21), un dels bons exemples de la cuina jove que s'està fent a Catalunya. Una cuina que s'enorgulleix de les seves arrels, dels excel·lents receptaris de la nostra gastronomia, però que no deixa d'incorporar allò de bo que ha aportat la tecnologia i el descobriment de nous ingredients per  enriquir els plats. Al capdavant d'aquest restaurant hi ha en Xavi Ferraté, el xef, i l'Alba Roig, cap de sala i encarregada de cuidar els vins, parella a la feina i a casa.

Al Bresca no treballen amb productes excessivament cars. Compta amb la proximitat d'un port amb un peix de molta qualitat i, a més, amb bons productes de la terra, de l'hort, ja que el pare d'en Xavi sempre ha treballat la terra i continua, avui, proveint el seu fill de tot allò que conrea. La família, de fet, viu a Botarell, on tenen les terres.

Sabent tot això, no ens ha d'estranyar que els plats que prepara en Xavier siguin extremadament respectuosos amb els gustos, força naturals, on el més elaborat és la consecució del millor punt de cocció per a cada ingredient. Al Bresca fan cuina catalana, ni més ni menys, així que podreu provar des d'una cassoleta de cigrons amb bacallà, un capipota amb bolets o una coca d'escalivada i seitons, per començar; menjar un bon lluç o un bon rap o, si s'escau uns molls; i gaudir d'un mar i muntanya tan espectacular com un conill amb cargols de mar o ara, en temporada de bona fruita, d'un fetge d'ànec amb préssecs de vinya. Per acompanyar, un bon vi escollit de la seva carta, on no inclouen cap referència que valgui més de 30 euros. En total, es pot fer un bon menjar o sopar a partir de 40 euros. Per vacances sempre es pot fer un extra...

Durant els mesos d'estiu, el Bresca obre només a les nits, de dimarts a dissabte, i també els migdies de dissabtes i diumenges. La resta de l'any ofereix un menú de migdia per 20 euros més IVA. Comentar, finalment, que aquest restaurant és molt valorat pels celíacs.

 Web del Bresca