Itàlia ja no fa el millor panettone del món. Així ha quedat demostrat aquest cap de setmana al concurs internacional Coppa del Món del Panettone que s'ha celebrat a Milà, bressol del dolç típic nadalenc, on ha guanyat una pastisseria catalana.
El forner i pastisser Tonatiuh Cortés, del forn de pa Suca'l de Barcelona, s'ha proclamat campió del món, per davant de dues pastisseries italianes capitanejades pels mestres pastissers Pasquale Pesce i Maurizio Sarioli, que han quedat segon i tercer.
La capital catalana ja va ser la guanyadora al concurs de panettones de l'Estat, amb la primera posició tant a la versió tradicional com a la de xocolata. Ara, Barcelona escala encara més amunt gràcies al forn de pa Suca'l, que té tres establiments a la ciutat. "Sempre havia vist molt llunyana la copa del món perquè sempre havien guanyat els italians. És una cosa molt forta", ha dit el pastisser en declaracions a TV3 aquest dilluns al matí.
Cortés, mexicà establert a Espanya des de fa anys, va aterrar a Barcelona per aprofundir en la música medieval. Practica la flauta de bec i el fagot barroc i, a més, perfecciona les seves tècniques pastisseres. El 2019 va guanyar el premi a millor panettone d'Espanya i el 2021 va quedar 8è al concurs mundial. Ara, tres anys després, ja és el millor.