No és italià: el millor panettone del món es fa a Barcelona

Tonatiuh Cortés, del forn de pa Suca'l, es proclama campió del món al concurs internacional Coppa del Món del Panettone de Milà per davant de dos obradors italians

Tonatiuh Cortés, millor panettone del món 2024
Tonatiuh Cortés, millor panettone del món 2024 | Coppa del Mondo del Panettone
Redacció
11 de novembre de 2024, 14:59

Itàlia ja no fa el millor panettone del món. Així ha quedat demostrat aquest cap de setmana al concurs internacional Coppa del Món del Panettone que s'ha celebrat a Milà, bressol del dolç típic nadalenc, on ha guanyat una pastisseria catalana

El forner i pastisser Tonatiuh Cortés, del forn de pa Suca'l de Barcelona, s'ha proclamat campió del món, per davant de dues pastisseries italianes capitanejades pels mestres pastissers Pasquale Pesce i Maurizio Sarioli, que han quedat segon i tercer. 

La capital catalana ja va ser la guanyadora al concurs de panettones de l'Estat, amb la primera posició tant a la versió tradicional com a la de xocolata. Ara, Barcelona escala encara més amunt gràcies al forn de pa Suca'l, que té tres establiments a la ciutat. "Sempre havia vist molt llunyana la copa del món perquè sempre havien guanyat els italians. És una cosa molt forta", ha dit el pastisser en declaracions a TV3 aquest dilluns al matí. 

Cortés, mexicà establert a Espanya des de fa anys, va aterrar a Barcelona per aprofundir en la música medieval. Practica la flauta de bec i el fagot barroc i, a més, perfecciona les seves tècniques pastisseres. El 2019 va guanyar el premi a millor panettone d'Espanya i el 2021 va quedar 8è al concurs mundial. Ara, tres anys després, ja és el millor.