La pastisseria Canal de Barcelona ha guanyat el premi a millor panettone clàssic i la també barcelonina Madeleine by Ferrieres el de xocolata en el Concurs a Millor Panettone Artesà d'Espanya de 2024, durant el Gastronòmic Fòrum Barcelona, que se celebra del dilluns al dimecres en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.
El Gremi de Pastisseria de Barcelona organitza el guardó amb el suport de l'Escola de Pastisseria del Gremi i el premi l'han recollit els pastissers Toni Vera (pastisseria Canal) i Felipe de Santa Cruz (Madeleine by Ferrieres), tal com ha informat el mateix gremi en un comunicat. Han guanyat entre els més de 70 participants del concurs, el jurat del qual, que valora el gust i factors del panettone com l'olor, l'estructura de la molla o la forma, estava format per professionals del sector com els germans Lluís i Gerard Costa (Vallflorida Xocolaters), premiats el 2023, o l'italià Bruno Andreoletti.
Toni Vera és especialista en croissants i altres especialitats, i la pastisseria -fundada l'any 1970- ha guanyat el concurs a Millor Croissant Artesà de l'Estat en les edicions 2016, 2019 i 2022 i elabora brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània. Felipe de Santa Cruz és al capdavant de l'obrador de la seu de la pastisseria parisenca Madeleine by Ferrieres a Barcelona i del seu panettone destaquen que és "100% natural, amb més de 30 hores de fermentació i ingredients de primera qualitat".
Segons les bases del concurs, els i les participants en la categoria Clàssic han lliurat dos panettones artesans de fruites (llimona o cedre, taronja i passes), d'elaboració pròpia, amb corona de sucre glacé, d'entre 1.050 i 1.150 grams. Per participar en la de Xocolata, van lliurar panettones de xocolata negra o amb llet (mínim un 40% de cacau) i també amb un pes d'entre 1.050 i 1.150 grams. En les passades edicions, havien guanyat Vallflorida Xocolaters (2023); L'Atelier Barcelona i Pans Creatius (2022); Dolç par Yan Duytsche de Sant Cugat (Barcelona) i CalçJan de Torredembarra i Tarragona (2021); Xocosave (2020); Cloudstreet (2019); Ochiai (2018); Oriol Balaguer (2017) i Dolç Par Yann Duytshche (2016).
Els millors panettones de l'Estat es fan Barcelona
Dues pastisseries de la capital catalana reben els premis durant el Gastronòmic Fòrum
06
de novembre
de
2024, 03:05
Actualitzat:
3:07h
El més llegit